en naanbrood
#1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel en snipper de ui. Verwarm wat olie in de diepe pan op laag vuur en fruit de ui zachtjes aan tot deze glazig is. Snij intussen de knoflook fijn, de courgette in blokjes, de winterpeen in plakjes, de aubergine en de zoete aardappel in blokjes en de spitskool in repen (verwijder de harde kern).
#2 Voeg de knoflook en kurkuma-, komijn- en chilipoeder toe aan de pan en fruit 1 minuut mee. Voeg daarna alle groenten toe, draai het vuur wat hoger en bak alles al roerend 3-4 minuten aan.
#3 Kook water in de waterkoker. Voeg het water toe aan de groenten, verkruimel en bouillonblokje erboven en dek af met een deksel. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
#4 Verwarm het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
#5 Breng de groentenstoof op smaak met flink wat peper en zout. Hak de noten grof en verdeel die door de stoof. Serveer de stoof met het naanbrood ernaast en eet smakelijk!
Ui* 1/2 stuk 1 stuk
Knoflookteen* 1 stuk 2 stuks
Courgette* 1/2 stuk 1 stuk
Winterpeen* 1/2 stuk 1 stuk
Aubergine 1 stuk 2 stuks
Zoete aardappel 150 gr 300 gr
Spitskool* 1/2 stuk 1 stuk
Kurkuma-, komijn- en chilipoeder 1-2 tl 2-3 tl
Bouillonblokje 1 stuk 2 stuks
Naanbrood 1 pak 1 pak
Gemengde noten 40 gr 80 gr
Olie 1-2 el 2-3 el
Water 750 ml 1.5 l
Diepe pan, oven
Energie: 720 kcal, vet: 27 g, 4 g, koolhydraten: 87 g, waarvan suikers: 24 g, eiwit: 23 g, vezels: 18 g, zout: 2 g
30 minuten