met prei en spitskool
1. Zet een pan met ruim water op om de basmatirijst in te koken. Kook de rijst in 15 minuten gaar. Giet daarna af en spoel om met koud water tot de rijst helemaal afgekoeld is. | ||||||
2. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de rode peper en gember (eerst schillen) in kleine stukjes. Snijd de onderkant van de prei eraf en snijd in ringen tot aan het groene gedeelte. Spoel de prei om in een vergiet. Schil de winterpeen en rasp met de grove kant van de rasp. Snijd de onderkant en verwijder harde kern van de spitskool af en snijd in repen. | ||||||
3. Verwarm wat olie in een wok- of koekenpan op laag vuur en fruit de ui, knoflook, rode peper en gember zachtjes aan tot de ui glazig wordt. Voeg dan de prei, winterpeen en spitskool toe en draai het vuur hoog. Bak de groenten al roerend 5 minuten. | ||||||
4. Seroendeng: Hak de pinda’s grof en rooster deze samen met de kokosrasp in een droge koekenpan op laag vuur totdat de kokosrasp lichtbruin kleurt. Haal uit de pan en zet opzij. | ||||||
5. Voeg de koude rijst, ketjap en sojasaus toe aan de pan met de groenten en bak al roerend 3-4 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. | ||||||
6. Snijd de bosui in fijne ringen. Bestrooi de nasi goreng met de lente ui en de seroendeng en serveer met wat sriracha naar smaak. |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Ui (middel) | 0,5 |
|
1 | st |
Knoflook | 2 |
|
4 | teentje |
Winterpeen | 1 |
|
2 | st |
Prei | 1 |
|
2 | st |
Spitskool | 0,5 |
|
1 | st |
Bamatirijst | 170 |
|
340 | gr |
Gember | 1 |
|
2 | st |
Rode peper | 0,5 |
|
1 | st |
Bosui | 1 |
|
2 | st |
Pinda's | 30 |
|
60 | gr |
Kokosrasp | 20 |
|
40 | gr |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Ketjap* (el) | 2 |
|
4 |
Sojasaus* (el) | 1 |
|
2 |
Sriracha* (el) | 1 |
|
2 |
Peper en zout |
|
|
|
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Kookpan, Wok-/ Koekenpan (2x), Grove rasp
Energie (KJ) 3212, Energie (kcal) 769, Eiwit (g) 21, Koolhydraten (g) 99, Waarvan suikers (g) 19, Vetten totaal (g) 28, Waarvan verzadigd (g) 9, Vezels (g) 17, Zout (g) 2,7
Dit gerecht bevat: Pinda's, Soja *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.