met rijstnoedels en pinda's
#1 Haal de tofu uit de verpakking en leg deze op een snijplank. Leg er dan een andere snijplank op en daarboven iets zwaars, zodat het meeste vocht uit de tofu wegloopt ( Je kunt ook wat zout en bloem/maizena mixen met de gesneden tofublokjes. Dit zorgt ervoor dat de tofu met het bakken bruin en krokant wordt). Laat dit 10 minuten staan en snij de tofu vervolgens in blokjes. Verhit een wok- of koekenpan met een laagje olie en bak de tofublokjes rondom bruin. Zet daarna even apart.
#2 Kook de rijstnoedels volgens de verpakking, maar kook ze 1 minuut minder dan op de verpakking staat aangegeven. Giet daarna af, spoel om met koud water en laat even staan.
#3 Mix de ingrediënten voor de woksaus alvast: de sojasaus, pindakaas, azijn en suiker. Voeg ook een drupje water toe.
#4 Snij de winterpeen julienne, de paprika in reepjes, de knoflook in plakjes, het witte gedeelte van de bosui en de rode peper (voeg minder of geen pitjes van het pepertje toe als je het niet pittig wilt) in ringetjes. Verhit de wok- of koekenpan op middelhoog vuur en laat eerst even warm worden voordat je de olie erin doet. Wok vervolgens alle groenten in 3 minuten zodat ze iets zachter worden, maar ook knapperig blijven.
#5 Voeg de woksaus toe en laat dit een minuutje sudderen. Voeg dan de rijstnoedels en tofublokjes toe en hussel alles goed door elkaar. Laat nog even verwarmen. Hak ondertussen de pinda's grof en pluk de blaadjes van de koriander. Serveer de pad thai met de pinda's, korianderblaadjes en een partje limoen. Eet smakelijk!
Tofu 150 gr 300 gr
Rijstnoedels 150 gr 300 gr
Winterpeen 1 stuk 2 stuks
Rode paprika 1 stuk 2 stuks
Knoflook 1 stuk 2 stuks
Bosui 1 stuk 2 stuks
Rode peper 1/2 stuk 1 stuk
Taugé 100 gr 200 gr
Limoen 1/2 stuk 1 stuk
Pinda's 30 gr 60 gr
Koriander* naar smaak naar smaak
Sojasaus 2-3 el 4-5 el
Pindakaas 1-2 el 2-4 el
Azijn 1 el 2 el
Suiker 1-2 tl 2-4 tl
Wok- of koekenpan
Energie: 738 kcal, vet: 30 g, waarvan verzadigd: 5 g, koolhydraten: 87 g, waarvan suikers: 20 g, eiwit: 25 g, vezels: 9 g, zout: 1 g
30 minuten