Ramen met bundelzwam paddenstoelen

en sticky tofu

25 - 30 minuten
Tofu

Bereiding

1. Pel de knoflook en snij deze fijn. Schil de gember en rasp deze fijn. Schil de winterpeen en snij deze in halve maantjes. Verwarm een laagje olie in de kookpan op laag vuur en fruit de knoflook en gember 1 à 2 minuten aan. Voeg daarna de winterpeen toe en bak 3-4 minuten mee. Roer zo nu en dan.

2. Kook het water. Voeg het gekookte water en het bouillonblokje toe aan de pan. Breng aan de kook. Voeg ook de sojasaus toe.

3.  Laat het vocht van de tofu weglopen. Dep een beetje droog met wat keukenpapier. Snij in dunne plakken. Verwarm wat olie in de koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de plakken tofu en de ketjap toe. Bak de tofu 2-3 minuten per zijde. 

4. Snij de roosjes van de broccoli af. Verwijder de onderkant van de enoki paddenstoelen en trek ze een beetje uit elkaar. Voeg de broccoli, enoki paddenstoelen, spinazie en de noedels toe aan de kookpan. Kook de groenten en noedels 2-3 minuten mee. 

5. Draai het vuur uit en voeg de miso toe. Laat nog even mee verwarmen en snij ondertussen de bosui in fijne ringetjes. Serveer de ramen met de tofu en de bosui. Eet smakelijk! 

Wat we sturen

Ingrediënten 2 personen 
4 personen Eenheid
Bundelzwammen 100
200 gr
Knoflook  1
2 teen
Winterpeen  0,5
1 st
Blokje Porcinibouillon 1
2 st
Tofu  1
2 st
Brocolli  0,5
1 st
Baby spinazie 0,5
1 bakje
Sobanoedels 150
300 gr
Miso 20
40 gr
Bosui  1
2 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënten
2 personen 
4 personen
Eenheid
Water 750 1500 ml
Sojasaus 1 2 el
Ketjap 2 4 el

Kookgerei

Kookpan, koekenpan

Voedingswaarde

Energie: 777 kcal, vet: 37 g, waarvan verzadigd: 19 g, koolhydraten: 82 g, waarvan suikers: 18 g, eiwit: 26 g, vezels: 12 g, zout: 2 g

Allergenen

Dit gerecht bevat: Soja*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten