Turkse bulgurschotel met falafel

citroen en verse peterselie

Bereiding

#1 Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

#2 Pel en snipper de rode ui. Snij de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snij in dunne halve maantjes. Verwijder de zaadlijst van de paprika en snij in dunne reepjes. Verwarm wat olie in een koekenpan en fruit de rode ui aan tot deze glazig is. Voeg dan de knoflook toe en fruit 1 minuut mee. Voeg vervolgens de winterpeen en paprika toe en bak 4-5 minuten al roerend. 

#3 Voeg de tomatenblokjes en het sap van de citroen toe. Breng het aan de kook door het vuur wat hoger te draaien en draai daarna weer laag om 3-4 minuten te laten sudderen. 

#4 Bak de falafelballetjes in een laagje olie in een aparte pan. Bak 3 minuten per kant tot ze mooi bruin zijn. Pluk intussen de blaadjes van de peterselie en halveer de cherrytomaten.

#5 Voeg de bulgur toe aan de koekenpan en verwarm even mee. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de bulgurschotel met de falafelballetjes, peterselie, cherrytomaten en het amandelschaafsel eroverheen. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Bulgur 170 gr 340 gr

Rode ui* 1/2 stuk 1 stuk

Knoflook* 1 teen 2 tenen

Winterpeen* 1/2 stuk 1 stuk

Rode paprika 1 stuk 2 stuks

Tomatenblokjes 200 g 400 g

Citroen* 1/2 stuk 1 stuk 

Falafel 1 bakje 2 bakjes

Cherrytomaten* 1/2 bakje 1 bakje

Peterselie 1/2 bosje 1 bosje

Amandelschaafsel 20 gr 40 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Olie 1-2 el 2-3 el

Kookgerei

Kookpan, diepe pan, koekenpan

Voedingswaarde

Energie:  792 kcal, vet: 29 g, waarvan verzadigd: 4 g, koolhydraten: 96 g, waarvan suikers: 14 g, eiwit: 24 g, vezels: 26 g, zout: 2 g

Allergenen

30 minuten