citroen en verse peterselie
#1 Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
#2 Pel en snipper de rode ui. Snij de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snij in dunne halve maantjes. Verwijder de zaadlijst van de paprika en snij in dunne reepjes. Verwarm wat olie in een koekenpan en fruit de rode ui aan tot deze glazig is. Voeg dan de knoflook toe en fruit 1 minuut mee. Voeg vervolgens de winterpeen en paprika toe en bak 4-5 minuten al roerend.
#3 Voeg de tomatenblokjes en het sap van de citroen toe. Breng het aan de kook door het vuur wat hoger te draaien en draai daarna weer laag om 3-4 minuten te laten sudderen.
#4 Bak de falafelballetjes in een laagje olie in een aparte pan. Bak 3 minuten per kant tot ze mooi bruin zijn. Pluk intussen de blaadjes van de peterselie en halveer de cherrytomaten.
#5 Voeg de bulgur toe aan de koekenpan en verwarm even mee. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de bulgurschotel met de falafelballetjes, peterselie, cherrytomaten en het amandelschaafsel eroverheen. Eet smakelijk!
Bulgur 170 gr 340 gr
Rode ui* 1/2 stuk 1 stuk
Knoflook* 1 teen 2 tenen
Winterpeen* 1/2 stuk 1 stuk
Rode paprika 1 stuk 2 stuks
Tomatenblokjes 200 g 400 g
Citroen* 1/2 stuk 1 stuk
Falafel 1 bakje 2 bakjes
Cherrytomaten* 1/2 bakje 1 bakje
Peterselie 1/2 bosje 1 bosje
Amandelschaafsel 20 gr 40 gr
Olie 1-2 el 2-3 el
Kookpan, diepe pan, koekenpan
Energie: 792 kcal, vet: 29 g, waarvan verzadigd: 4 g, koolhydraten: 96 g, waarvan suikers: 14 g, eiwit: 24 g, vezels: 26 g, zout: 2 g
30 minuten