Veggie loaded noodles

met rettich en pinda's

Bereiding

#1 Schil de rettich en winterpeen met een dunschiller en snij vervolgens in plakjes. Snij de roosjes van de broccoli af. Verwijder de zaadlijst van de paprika en snij ook in repen. Veeg de champignons (indien nodig) schoon met een keukenpapiertje/borsteltje en snij in kwarten. Pel de ui en snij in halve ringen. Pel de knoflook en snij in plakjes.

#2 Breng ruim water met een snufje zout aan de kook voor de udon noedels. Kook de udon noedels volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking gaar. Giet daarna af en leg even opzij.

#3 Verhit wat olie in een wokpan op middelhoog vuur. Zodra de olie heet is, voeg je alle groenten toe. Bak al roerend 4-5 minuten. Voeg vervolgens de sojasaus en (bruine) suiker toe. Draai het vuur lager en laat nog 1-2 minuten zachtjes doorsudderen.

#4 Snij de onderkant van de bosui eraf en verwijder het buitenste blad als deze lelijke plekjes heeft. Snij de bosui in ringetjes. Hak de pinda's grof.

#5 Serveer de udon noedels met de roerbakgroenten erop en garneer met de bosui, pinda's en limoen. Eet smakelijk! 

Wat we sturen

Rettich* 1/2 stuk 1 stuk

Winterpeen* 1/2 stuk 1 stuk

Broccoli 1/2 stuk 1 stuk

Paprika 1 stuk 2 stuks

Champignons* 100 gr 200 gr

Ui* 1/2 stuk 1 stuk

Knoflook* 1 teen 2 tenen

Noodles 200 gr 400 gr

Bosui 1 stuk 2 stuks

Pinda 40 gr 80 gr

Limoen* 1/2 stuk 1 stuk

Wat je zelf in huis moet hebben

Sojasaus 2 el 4 el

(Bruine) Suiker 1 el 2 el

Kookgerei

Kookpan, wokpan

Voedingswaarde

Energie: 683 kcal, vet: 19 g, waarvan verzadigd: 3 g, koolhydraten: 104 g, waarvan suikers: 28 g, eiwit: 18 g, vezels: 11 g, zout: 2 g

Allergenen

25 minuten