met mosterd en spinazie
#1 Pel en snipper de sjalot. Verwarm de koekenpan met wat olie erin op laag vuur en fruit de sjalot aan. Pel en snij de knoflook intussen fijn. Haal de blaadjes van de verse Italiaanse kruiden en hak deze fijn. Snij de kastanjechampignons in dunne plakken. Voeg de knoflook, Italiaanse kruiden en kastanjechampignons toe zodra de sjalot glazig is. Voeg wat extra olie toe om te voorkomen dat alles aanbakt.
#2 Voeg de mosterd en balsamicoazijn toe en bak een minuutje mee. Zodra de champignons gaar zijn, mag je de haverroom toevoegen. Voeg eventueel nog een extra beetje balsamicoazijn toe zodat de saus een wat bruine kleur krijgt. Breng op smaak met peper en zout en laat de saus zachtjes sudderen.
#3 Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de gnocchi tot deze gaat drijven. Laat dan nog 2 minuten koken en giet vervolgens af.
#4 Roer de spinazie door de roomsaus tot deze is geslonken. Breng op smaak met peper, zout en edelgistvlokken (optioneel). Verdeel de gnocchi over borden met de roomsaus en eet smakelijk!
Ingrediënten | 2 Personen | 4 Personen |
Sjalot | 1 stuk | 2 stuks |
Knoflook | 2 stuks | 3 stuks |
Tijm en oregano | 0,5 bosje | 1 bosje |
Kastanjechampignons | 250 g | 500 g |
Haverroom | 0,5 flesje | 1 flesje |
Gnocchi | 1 pak | 2 pakken |
Spinazie | 100 g | 200 g |
Ingrediënten | 2 Personen | 4 Personen |
Olie | 2 el | 4 el |
Mosterd | 1 tl | 2 tl |
Balsamicoazijn | 2 el | 4 el |
Edelgistvlokken (optioneel) | naar smaak | naar smaak |
Kookpan, koekenpan
Energie: 585 kcal, vet: 33 g, waarvan verzadigd: 5 g, koolhydraten: 50 g, waarvan suikers: 10 g, eiwit: 19, vezels: 9 g, zout: 1 g
25 minuten