kerrie en kokosrasp
#1 Zet ruim water op voor de zilvervliesrijst. Kook de rijst in 15 minuten gaar. Giet vervolgens indien nodig af en zet even opzij.
#2 Dop de sperziebonen. Verwarm de wokpan op middelhoog vuur met wat olie erin. Wok de sperziebonen in 10 minuten gaar. Schep de sperziebonen regelmatig om, anders worden ze snel bruin.
#3 Pel en halveer de ui. Snij vervolgens in reepjes. Veeg de kastanjechampignons schoon met een keukenpapiertje of speciaal champignonborsteltje en snij ze in dikke plakken. Voeg de ui, kastanjechampignons en kerrie- en kurkumapoeder toe aan de wokpan en wok 5 minuten mee, tot de kastanjechampignons gaar zijn.
#4 Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan en verwarm 2-3 minuten mee.
#5 Serveer de rijst in diepe borden/kommen en schep hier de groenten op met de mangochutney en geraspte kokos eroverheen. Eet smakelijk!
Zilvervliesrijst 170 g 340 g
Sperziebonen 200 g 400 g
Ui* 1/2 stuk 1 stuk
Kastanjechampignons 250 g 500 g
Kerrie- en kurkumapoeder 1-2 tl 2-4 tl
Tomatenblokjes 1/2 blik 1 blik
Geraspte kokos 20 g 40 g
Mangochutney 2 el 4 el
Olie 2 el 4 el
Kookpan, wokpan
Energie: 603 kcal, vet: 20 g, waarvan verzadigd: 8 g, koolhydraten: 86 g, waarvan suikers: 16 g, eiwit: 14 g, vezels: 12 g, zout: 1 g
25 minuten