Roerbak groenten met mangochutney

kerrie en kokosrasp

Bereiding

#1 Zet ruim water op voor de zilvervliesrijst. Kook de rijst in 15 minuten gaar. Giet vervolgens indien nodig af en zet even opzij. 

#2 Dop de sperziebonen. Verwarm de wokpan op middelhoog vuur met wat olie erin. Wok de sperziebonen in 10 minuten gaar. Schep de sperziebonen regelmatig om, anders worden ze snel bruin. 

#3 Pel en halveer de ui. Snij vervolgens in reepjes. Veeg de kastanjechampignons schoon met een keukenpapiertje of speciaal champignonborsteltje en snij ze in dikke plakken. Voeg de ui, kastanjechampignons en kerrie- en kurkumapoeder toe aan de wokpan en wok 5 minuten mee, tot de kastanjechampignons gaar zijn.

#4 Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan en verwarm 2-3 minuten mee. 

#5 Serveer de rijst in diepe borden/kommen en schep hier de groenten op met de mangochutney en geraspte kokos eroverheen. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Zilvervliesrijst 170 g 340 g

Sperziebonen 200 g 400 g

Ui* 1/2 stuk 1 stuk

Kastanjechampignons 250 g 500 g

Kerrie- en kurkumapoeder 1-2 tl 2-4 tl

Tomatenblokjes 1/2 blik 1 blik

Geraspte kokos 20 g 40 g

Mangochutney 2 el 4 el

Wat je zelf in huis moet hebben

Olie 2 el 4 el

Kookgerei

Kookpan, wokpan

Voedingswaarde

Energie: 603 kcal, vet: 20 g, waarvan verzadigd: 8 g, koolhydraten: 86 g, waarvan suikers: 16 g, eiwit: 14 g, vezels: 12 g, zout: 1 g

Allergenen

25 minuten