Geroosterde paprika-bloemkoolsoep

met knapperig brood  

Bereiding

#1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de roosjes van de bloemkool af. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snij ze in 4 stukken. Snij de tomaten in kwarten. Verspreid de bloemkool, paprika, tomaten (met de schil naar boven) en cherrytomaten over een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de bakplaat 30-35 minuten in de oven. Als de paprika en bloemkool bruin gekleurd zijn, kun je de bakplaat uit de oven halen. Laat even afkoelen en trek vervolgens voorzichtig het velletje van de paprika. 

#2 Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit wat olie in een kookpan en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg dan de fijngesneden knoflook toe en fruit deze een minuutje mee. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg deze, samen met de paprika-komijn-knoflookpoeder, toe aan de pan. Bak 1-2 minuten mee. 

#3 Los het bouillonblokje op in gekookt water en voeg de bouillon toe aan de pan. Voeg de groenten uit de oven (behalve de cherrytomaten) toe aan de pan en pureer alles tot een gladde soep. Verwarm nog even op laag vuur en breng op smaak met peper en zout. 

#4 Snij het stokbrood in stevige plakken. Halveer het overige teentje knoflook. Wrijf het teentje knoflook over de sneetjes en smeer ze in met wat olijfolie. Verspreid de sneetjes over een bakplaat en schuif ze gedurende 4-6 minuten in de oven, tot ze goudbruin en krokant zijn. 

#6 Serveer de soep in diepe borden/kommen met de krokante stokbroodjes ernaast en met de geroosterde cherrytomaten in de soep. Eet smakelijk! 

Wat we sturen

Bloemkool* 1/2 stuk 1 stuk

Rode paprika 2 stuks 4 stuks

Tomaat 2 stuks 4 stuks

Cherrytomaten* 1/2 bakje 1 bakje 

Ui 1/2 stuk 1 stuk

Knoflook* 1 stuk 2 stuks

Tijm 1 el 2 el

Paprika-komijn-knoflookpoeder* 1-2 tl 2-3 tl

Bouillonblokje 1 stuk 2 stuks

Baguette multigrain 1 stuk 2 stuks 

Wat je zelf in huis moet hebben

Olie 1-2 el 2-3 el

Kookgerei

Oven, kookpan

Voedingswaarde

Energie: 704 kcal, vet: 14 g, waarvan verzadigd: 2 g, koolhydraten: 113 g, waarvan suikers: 17 g, eiwit: 25 g, vezels: 15 g, zout: 3 g

Allergenen

30 minuten