Pita met gebakken tempeh

en zoetzure komkommer 

25 - 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden voor de pitabroodjes. Indien je de broodrooster gebruikt, is dit niet nodig.
  2. Haal de tempeh uit de verpakking. Snij de randjes van de tempeh af en snij vervolgens in plakken van een halve centimeter dik. Snij de plakken vervolgens in de breedte door de helft en dan nog eens door de helft. Verhit flink wat olie in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de tempehblokjes goudbruin aan in 4-5 minuten. 
  3. Pel intussen de ui en snij in ringen. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snij in dunne reepjes. Zodra de tempeh bruin is kun je de ui en paprika toevoegen. Voeg eventueel wat extra olie toe en bak de paprika en ui 5 minuten mee. Voeg daarna de sojasaus en ketchup toe en laat op laag vuur nog even sudderen.
  4. Bak de pitabroodjes in 4-6 minuten af in de oven. 
  5. Snij de rode peper in ringen. Verwarm de azijn, suiker en rode peper (bepaal zelf hoe pittig je de zoetzure komkommer wil maken!) in een steelpannetje tot de suiker is opgelost. Snij met een dunschiller of kaasschaaf dunne plakken van de komkommer. Giet het azijn-suikermengsel over de komkommer.
  6. Beleg de pitabroodjes met de tempeh, paprika, zoetzure komkommer en sla. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Tempeh 1 2 stuks
Ui 0,5 1 stuks
Rode paprika 1 2 stuks
Gele paprika 0,5 1 stuk
Volkoren pitabroodjes 4 8 stuks
Rode peper 0,5 1 stuk
komkommer 0,5 1 stuk
Sla melange 50 50 gram

Wat je zelf in huis moet hebben

Olie 1-2 el 2-3 el

Sojasaus 2 el 4 el

Ketchup 2 el 4 el

Suiker 1 el 2 el

Azijn 2 el 4 el

Kookgerei

Oven/broodrooster, koekenpan, steelpannetje 

Voedingswaarde

Energie: 604 kcal, vet: 28 g, waarvan verzadigd: 5 g, koolhydraten: 53 g, waarvan suikers: 39 g, eiwit: 27 g, vezels: 13 g, zout: 1 g