met aardappels uit de oven en frisse salade
#1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de aardappels in kwarten en vervolgens de kwarten nog eens doormidden. Doe de aardappelpartjes in en vergiet en spoel ze af met koud water. Leg ze in een (schone) theedoek en verspreid ze daarna over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel wat olie en zout erover en schuif ze 30-35 minuten in de oven (per oven verschillend vanwege wisselende temperaturen, hou ze na 25-30 minuten goed in de gaten).
#2 Pel en snipper de ui. Fruit de ui zachtjes aan in wat olie in de koekenpan. Pel intussen de knoflook en snij fijn. Snij de steeltjes van de champignons en snij in plakjes. Voeg de knoflook toe zodra de ui glazig is en fruit een minuutje mee. Voeg daarna de champignons toe en bak deze mee tot ze verkleuren. Zodra ze gaar zijn haal je 1/3 van de champignons uit de pan en leg je deze apart. Voeg daarna het bouillonblokje, sojaroom en balsamicoazijn toe. Meng door elkaar en laat 3 minuten zachtjes sudderen. Giet de inhoud van de pan in een mengkom/-beker en pureer een paar keer met de staafmixer (de saus mag grof zijn). Voeg de apart gehouden champignons toe aan de saus en zet even opzij.
#3 Verwarm een koekenpan met wat olie en bak de schnitzel in 4-5 minuten krokant en gaar.
#4 Maak de salade: halveer de cherrytomaatjes en mix met de sla en een scheutje balsamicoazijn. Knip de bieslook boven de sla en meng alles door elkaar met peper en zout.
#5 Maak de borden op met de schnitzel, champignon-roomsaus erover, aardappelpartjes en salade ernaast. Eet smakelijk!
Aardappels 500 g 1 kg
Ui* 1/2 stuk 1 stuk
Knoflook* 1 teen 2 tenen
Champignons* 250 g 500 g
Bouillonblokje 1/2 stuk 1 stuk
Sojaroom 1 pakje 2 pakjes
Schnitzel 2 stuks 4 stuks
Cherrytomaten* 1/2 bakje 1 bakje
Bieslook 1 bosje 1 bosje
Sla* handje handje
Olie 2-3 el 4-5 el
Balsamicoazijn 1 el 2 el
Bloem 1 el 2 el
Oven, koekenpan, staafmixer
Energie: 760 kcal, vet: 41 g, waarvan verzadigd: 12 g, koolhydraten: 78 g, waarvan suikers: 9 g, eiwit: 14 g, vezels: 10 g, zout: 1 g