Indiase curry met kikkererwten en aardappel
1. Kook ruim water voor de rijst, voeg zout toe aan het water. Bereid de zilvervliesrijst zoals aangegeven op de verpakking.
|
||||||
2. Pel en snipper de ui. Pel ook de knoflook en snij fijn. Schil de gember en snij fijn. Verwijder eventueel de zaadjes van de rode peper en snij in kleine ringetjes. Verwarm wat olie in een diepe pan en fruit de ui, knoflook, gember en rode peper zachtjes aan.
|
||||||
3. Schil de aardappel en snij deze in blokjes. Voeg de aardappelblokjes toe aan de pan samen met de tomatenblokjes en het water. Dek de pan af met een deksel en laat 15 minuten zachtjes sudderen.
|
||||||
4. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel ze even om. Voeg de kikkererwten in de laatste minuten toe aan de pan om mee te verwarmen. Breng op smaak met peper en zout.
|
||||||
5. Serveer de Chana aloo in diepe borden. Knijp de limoen over het gerecht uit en garneer met de blaadjes koriander. Eet smakelijk! |
Ingrediënten
|
2 personen
|
4 personen
|
Eenheid
|
Zilvervliesrijst
|
170
|
340
|
gr
|
Ui
|
0.5
|
1
|
st
|
Knoflook
|
1
|
2
|
teen
|
Gember poeder
|
4
|
8
|
gr
|
Rode peper
|
0.5
|
1
|
st
|
Aardappel
|
200
|
400
|
gr
|
Tomatenblokjes
|
1
|
2
|
blik
|
Kikkererwten
|
1
|
2
|
blik
|
Limoen
|
0.5
|
1
|
st
|
Koriander
|
0.5
|
1
|
bosje
|
Ingrediënten
|
2 personen
|
4 personen
|
Eenheid
|
Olijfolie
|
|
|
|
Water
|
250
|
500
|
ml
|
Kookpan, diepe pan met deksel
Energie: 697 kcal, vet: 12 g, waarvan verzadigd: 2 g, koolhydraten: 115 g, waarvan suikers: 10 g, eiwit: 23 g, vezels: 18 g, zout: 1 g
Dit gerecht kan sporen van allergenen bevatten.