met gewokte noedels
#1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de knoflook en snij deze klein. Doe hetzelfde met de rode peper, gember (eerst schillen) en de bleekselderij (in de lengte doormidden en vervolgens halve maantjes snijden). Leg de gesneden knoflook, rode peper, gember en bleekselderij bij elkaar op een hoopje.
#2 Pel de rode ui en snipper de helft (de andere helft gebruik je straks). Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij de paprika in kleine blokjes. Verwijder het buitenste blad van de bosui (neem ook maar de helft van de bosui) en snij vervolgens in fijne ringetjes. Leg de gesnipperde rode ui, paprikablokjes en bosui-ringetjes ook op een hoopje.
#3 Verhit een wokpan op laag vuur. Voeg een scheutje olie toe zodra de pan warm is en voeg het hoopje van stap #1 toe. Fruit zachtjes aan gedurende 1-2 minuten. Voeg daarna het hoopje groenten van stap #2 toe. Draai het vuur wat hoger en bak dit al roerend 3 minuten. Voeg dan de sojasaus, ketchup, azijn en suiker toe. Roer goed door, haal dan de pan van het vuur af en zet even opzij.
#4 Snij de roosjes van de bloemkool af. Zet een pan met ruim water op en kook de bloemkoolroosjes in 4 minuten beetgaar. Giet de roosjes af en laat even uitlekken. Dep droog met wat keukenpapier, haal de roosjes door de saus en verdeel de roosjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de bakplaat in de oven voor 10-15 minuten tot de roosjes bruin kleuren.
#5 Breng weer een pan water aan de kook voor de noedels. Kook de noedels in 6 minuten gaar. Giet vervolgens af en laat even uitlekken. Snij de overige rode ui in reepjes. Snij de winterpeen in dunne staafjes (julienne). Verwijder de harde kern van de spitskool en snij de spitskool in reepjes. Verwarm de wokpan weer op hoog vuur met wat olie en roerbak de rode ui, winterpeen en spitskool gedurende 3-4 minuten. Schuif de groenten vervolgens opzij en giet de sojasaus, azijn en suiker ernaast. Mix de groenten met de saus en voeg als laatste de noedels toe.
#6 Serveer de noedels met de bloemkool ernaast. Eet smakelijk!
Knoflook* 2 tenen 3 tenen
Rode peper* 1/2 stuk 1 stuk
Gember* 1 el 2 el
Bleekselderij 2 stengels 4 stengels
Rode ui* 1 stuk 2 stuks
Groene paprika 1 stuk 2 stuks
Bosui 2 stengels 4 stengels
Bloemkool* 1/2 stuk 1 stuk
Winterpeen* 1/2 stuk 1 stuk
Spitskool* 1/2 stuk 1 stuk
Mie noodles 1/2 pak 1 pak
|
Sojasaus 2 el 4 el
Ketchup 2 el 4 el
Azijn 1 el 2 el
Suiker 1 tl 2 tl
Oven, wokpan, kookpan
Energie: 601 kcal, vet: 18 g, waarvan verzadigd: 3 g, koolhydraten: 87 g, waarvan suikers: 38 g, eiwit: 17 g, vezels: 12 g, zout: 2 g
30 minuten