Kruidige bloemkool-aardappelcurry

met wilde rijstmix 

35 - 40 minuten
Volkoren

Bereiding

  1. Breng een pan water aan de kook. Bereid de wilde rijstmix volgens de instructies op de verpakking.  
  2. Pel de ui en snijd deze in parten. Snijd de winterpeen in halve manen en de bloemkool in roosjes. Verwijder eventuele oneffenheden van de aardappelen en snijd deze in blokjes.  
  3. Verwarm een scheut olie in een ruime hapjespan op medium vuur. Bak de ui, winterpeen, (uitgeperste) knoflook en (geraspte) gember 2-3 min. Voeg de garam masala toe zodra de ui glazig en bak nogmaals 1-2 min. Voeg de bloemkoolroosjes, aardappelblokjes en water toe aan de pan. laat 10-15 min sudderen met deksel erop.  
  4. Wanneer de bloemkool en aardappel gaar zijn kan de kokosmelk door de curry worden geroerd. Breng op smaak met peper en zout en laat nog een paar min zachtjes sudderen zonder deksel.  
  5. Serveer de curry met de wilde rijstmix. Garneer met de (gehakte) koriander.  

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Wilde rijstmix 170 340 gr
Ui 1 2 st
Winterpeen 0,5 1 st
Bloemkool maat s en l 1 1 st
Aardappel 250 500 gr
Knoflook 1 2 teentje
Gember 0,5 1 st
Garam masala 4 8 gr
Kokosmelk 200 400 gr
Koriander 0,5 1 bosje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Olie


Peper & Zout


Kokend water 350 700 ml

Kookgerei

Kookpan, Hapjespan met deksel

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3266, Energie (kcal) 778, Eiwit (g) 15, Koolhydraten (g) 107, Koolhydraten waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 30, Vetten waarvan verzadigd (g) 18, Vezels (g) 11 , Zout (g)  0,1

Allergenen

Dit gerecht bevat geen allergenen.*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.