Geroosterde bieten met parelcouscous

en zonnebloempitten

35 - 40 minuten
Zaden

Bereiding

  1. Verwarm eerst de oven voor op 200 graden. Snij de onderkant en bovenkant van de bieten af en verwijder de schil met een dunschiller. Snij dunne plakken van de biet (kijk uit voor je kleding). Hoe dunner de plakken, hoe sneller de bieten gaar worden. Snij ze ook weer niet flinterdun, want dan wordt het eerder chips. Snij ook de venkel en  rode ui in kleine parten. Doe samen in een ovenschaal met wat olie en zout, hussel goed door elkaar. Schuif de ovenschaal voor 25-30 minuten de oven in.
  2. Breng een pan met water aan de kook met in verhouding 3 keer de hoeveelheid water als de parelcouscous. Als het water kookt voeg je de parelcouscous aan de pan toe. Laat voor 10 minuten op een laag vuur doorkoken, giet af en laat goed uitlekken.
  3. Hak de munt fijn. Snijd de bosui fijn. Verhit wat olie in de pan en pers hierboven de knoflook uit, voeg ook de bosui toe (hou wat apart om te garneren), de kruidenmix en de verse munt. Bak dit even kort samen en voeg dan de parelcouscous toe. Voeg aan de pan ook de azijn, peper en zout naar smaak toe. Schep het geheel nog even goed door elkaar en draai dan het vuur uit. Laat nog even staan met de deksel op de pan.
  4. Verwarm een koekenpan zonder olie en rooster hierin de zonnebloempitten even kort.
  5. Meng de geroosterde groenten samen met de parelcouscous. Verdeel het gerecht over de borden, garneer met de bosui en de zonnebloempitten. Serveer direct.  

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Bieten 4 8 st
Rode ui 0.5 1 st
Parel couscous 170 340 gr
Munt 0.5 1 bosje
Knoflook 1 2 teentje
Bosui 1 2 st
Provencialse kruidenmix 4 8 gr
Zonnebloempitten 30 60 gr
Venkel 0,5 1 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Azijn 1-2 2-3 el
Olie


Peper & Zout


Kookgerei

Oven, Koekenpan, Kookpan

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.