Lasagne met linzen-bolognese

bechamelsaus en pesto

30 minuten + 30 minuten oventijd

Bereiding

#1 Linzen-bolognese: Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel en snipper de ui en knoflook. Verwarm een pan met olie op middelhoog uur en fruit de ui aan tot deze zacht is. Snij ondertussen de champignons in plakjes. Voeg de knoflook toe bij de ui en fruit een minuutje mee. Voeg dan de champignons toe (deze nemen veel olie op. Voeg een beetje extra olie toe of een beetje water, zodat de ui en knoflook niet aanbrandt.) Spoel ondertussen de linzen om en laat uitlekken. Zodra de champignons gaar zijn kun je de linzen toevoegen. Verkruimel het bouillonblokje erover en roer deze goed erdoorheen. Voeg dan de tomatenblokjes toe en wat peper en zout naar smaak. Verwarm nog 2 minuten en zet dan het vuur uit.

#2 Bechamelsaus: Verhit de olie in een steelpan op middelhoog vuur. Zodra de olie warm is voeg je de bloem toe. Blijf terwijl je dit doet voor 3 minuten goed roeren met een garde! Zo voorkom je klontjes. Voeg vervolgens de plantaardige melk in 1 keer toe en blijf roeren met een garde. De bechamel gaat nu langzaamaan dikker worden. Voeg ondertussen peper, zout en optioneel edelgistvlokken toe. Blijf roeren tot je de gewenste dikte hebt bereikt (soort dikte als behanglijm) en haal dan van het vuur.


#3 Tijd om de lasagne op te bouwen! Leg een laagje lasagnebladen in een ingevette ovenschaal en verdeel de linzenbolognese, bechamelsaus en pesto erover. Dan weer een laagje lasagnebladen en weer de sauzen. Ga zo door tot alles op is. Zet daarna 30 minuten in de oven. Laat daarna even rusten op het aanrecht en eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Ui 1/2 stuk 1 stuk
Knoflook 2 tenen 4 tenen
Champignons 150 g 300 g
Linzen 1 blik 2 blikken
Bouillonblokje 1 stuk 2 stuks
Tomatenblokjes 1 blik 2 blikken
Pesto

Citroen 1/2 stuk 1 stuk
Lasagnebladen 1/2 pak 1 pak


Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Olie pesto 50 ml 100 ml
Olie bechamel 25 ml 50 ml
Bloem 25 g 50 g
Plantaardige melk 250 ml 500 ml


Kookgerei

Oven, diepe pan, steelpan

Voedingswaarde

Energie: 952 kcal, vet: 47 g, waarvan verzadigd: 6 g, koolhydraten: 92 g, waarvan suikers: 11 g, eiwit: 31 g, vezels: 19 g, zout: 1 g

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten*

* Kan sporen van andere allergenen bevatten.