Indiase 'kitchari' met gele splitlinzen

en zoete bospeen

35 - 40 minuten

Bereiding

#1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de gember en rasp deze fijn. Verhit de olie in de kookpan op laag vuur en fruit in 1-2 minuten zachtjes de gember en garam masala aan. Voeg daarna de rijst, gele splitlinzen, water en bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en draai het vuur laag zodra het kookt. Laat het geheel 20-30 minuten zachtjes koken en roer af en toe. 

#2 Schil de bospeen en snij het groene gedeelte eraf. Bestrijk de bospeen met wat olie, kaneel en suiker. Leg ze in een ovenschaal en bak in het midden van de oven 20-25 minuten af. 

#3 Rijst en splitlinzen gaar? Uiteindelijk wordt het geheel een smeuïge curry. Laat zo nodig wat langer koken. 

#4 Breng het geheel op smaak met peper en zout. Verdeel de kitchari over diepe borden/kommen, serveer met de bospeentjes erop en garneer met de koriander. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Gember 1-2 tl 2-3 tl
Garam masala 1-2 tl 2-3 tl
Basmati rijst 170 gr 340 gr
Gele splitlinzen 150 gr 300 gr
Bouillonblokje 1/2 stuk 1 stuk
Bospeen 8 stuks 16 stuks
Limoen 0,5 stuk 1 stuk
Koriander paar blaadjes paar blaadjes

Wat je zelf in huis moet hebben

Olie 1 el 2 el
Water 900 ml 1.8 l
Kaneel snufje snufje
Suiker (optioneel) snufje snufje

Kookgerei

Oven, kookpan

Voedingswaarde

Energie: 690 kcal, vet: 13 g, waarvan verzadigd: 2 g, koolhydraten: 111 g, waarvan suikers: 12 g, eiwit: 27 g, vezels: 9 g, zout: 1 g