Gestoomde aubergine met sojadressing

rijst en frisse komkommer

Bereiding

#1 Zet een middelgrote pan met ruim water op om de rijst te koken. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.


#2 Snij de aubergine in plakken van ongeveer een halve cm en maak hier reepjes van. Zet een middelgrote pan met ruim water op om de aubergine te stomen. Doe dit met een stoommandje of een zeef. Let op dat de aubergine het water niet raakt! Stoom de aubergine in 7-10 minuten zacht.


#3 Snij of pers ondertussen de knoflook en gember fijn. Snij ook de bosui en de rode peper in kleine ringetjes. Wanneer de aubergine zacht gestoomd is, leg je het in een schaal/pan die tegen gloeiend hete olie kan. Verdeel daarna de knoflook, gember, bosui en rode peper over de aubergine.


#4 Verwarm een klein pannetje met de zonnebloemolie. Laat de olie echt goed heet worden. Giet de olie over het aubergine mengsel wanneer deze goed heet is, zo worden de knoflook en gember als het ware gewokt. Pas op wanneer je de olie over het mengsel giet, van teveel wordt het te vettig! Laat het geheel zo even rustig staan.


#5 Maak nu in een kommetje een dressing van de sojasaus, suiker en azijn. Zet dit ook even opzij. Maak de pinda’s fijn door deze te crushen. Doe dit met een vijzel, of door de pinda's fijn te hakken met een groot mes (tip: met de platte kant van het mes kun je de pinda's fijn pletten).


#6 Snij de komkommer in de lengte doormidden en maak hier halve maantjes van (tip: maak de komkommer aan met wat azijn, olie, suiker, zout en peper voor een extra frisse smaak). Giet de rijst af indien nodig.


#7 Giet de dressing van sojasaus, suiker en azijn over de aubergine. Meng het geheel goed door elkaar.


#8 Serveer het auberginegerecht met de rijst en de komkommers. Gebruik de gecrushte pinda’s om te garneren. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Zilvervliesrijst 170 g 340 g
Aubergine 2 stuks 4 stuks
Knoflook 0,5 stuk 1 stuk
Gember 1 el 2 el
Bosui 1 stengel 2 stengels
Rode peper 0,5 stuk 1 stuk
Komkommer 0,5 stuk 1 stuk
Pinda's 50 g 100 g


Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënten 2 Personen 4 Personen
Olie 5 el 10 el
Sojasaus 2 el 4 el
Azijn 1 el 2 el
Suiker 1 tl 2 tl


Kookgerei

3 pannen, schaal, zeef, vijzel (optioneel)

Voedingswaarde

Energie: 685 kcal, vet: 25 g, waarvan verzadigd: 4 g, koolhydraten: 81 g, waarvan suikers: 24 g, eiwit: 17 g, vezels: 11 g, zout: 0,5 g