Geroosterde paprika-tomaatsoep

Over het gerecht

met bulgur en basilicum

Bereiding

#1 Verwarm de oven voor op 220 graden. Pel de rode ui en snij in kwarten. Snij de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Halveer de cherrytomaten. Snij de winterpeen in smalle repen (mag geschild worden, maar hoeft niet per se). Verdeel alles over een grote bakplaat/ovenschaal. Zorg dat de paprika's met de schil naar boven liggen. Leg ook de knoflook met schil en al ertussen. Verdeel wat olie en zout over de groentes en hussel een beetje door elkaar. Zorg ervoor dat de groentes niet op elkaar liggen, maar tegen elkaar aan. Leg de schaal in een verwarmde oven en zet de timer op 30 minuten.


#2 Kook alvast de bulgur. Doe de bulgur in een kookpan en schenk er water op. Het water moet ruim 1 cm boven de bulgur uitkomen. Kook de bulgur zachtjes in 10-15 minuten gaar.


#3 Groenten uit de oven gehaald? Draai de oven terug naar 180 graden. Laat de oven even terugkoelen en bak de baguette 11-13 minuten in de oven. Laat daarna even rusten op het aanrecht. 


#4 Doe de groenten in een kookpan en voeg het water, bouillonblokje en tomatenblokjes toe. Roer goed door elkaar en voeg de basilicum toe. Mix daarna alles in de blender of met een staafmixer tot een gladde massa. Soep nog te dik? Voeg dan wat extra water toe. Verhit de soep nog even op het vuur.


#5 Serveer de soep in diepe kommen met de bulgur erin en de baguette en hoemoes ernaast. Garneer met verse basilicum en een scheutje kookroom.

Wat we sturen

Rode ui* 1/2 stuk 1 stuk
Rode paprika* 1 stuk 2 stuks
Cherrytomaten* 250 g 500 g
Winterpeen 1/2 stuk 1 stuk
Knoflook* 2 stuks 4 stuks
Bulgur 170 g 340 g
Baguette 1 stuk 2 stuks
Bouillonblokje 1 stuk 2 stuks
Tomatenblokjes 1/2 blik 1 blik
Basilicum 1/2 bosje 1 bosje
Hoemoes 1 bakje 2 bakjes

Wat je zelf in huis moet hebben

Olie 1 el 2 el
Water 500 ml 1 l
Plantaardige room (optioneel) scheutje scheutje

Kookgerei

Oven, kookpan, staafmixer/blender

Voedingswaarde

Energie: 601 kcal, vet: 15 g, waarvan verzadigd: 2 g, koolhydraten: 84 g, waarvan suikers: 11 g, eiwit: 17 g, vezels: 20 g, zout: 1 g

Allergenen

40 minuten