Courgettesoep met crunchy kikkererwten

en bruschetta

30 - 35 minuten
Peulvruchten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel en snipper de ui en verhit een kookpan met wat olie erin. Fruit de ui aan tot deze glazig is. Snijd de knoflook in kleine stukjes en de courgette in blokjes. Voeg de knoflook (helft, andere helft gebruik je voor de bruschetta), en courgette toe aan de pan met de ui. Bak alles een paar minuten aan en snijd ondertussen de zoete aardappel in kleine blokjes. Voeg de zoete aardappel toe aan de pan en vul met water tot de groente net onderstaat. Voeg ook het bouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en laat 15 minuten op laag vuur koken.
  2. Spoel de kikkererwten om in een vergiet en meng ze in een kom met wat olie, peper en zout. Verspreid de kikkererwten vervolgens over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15 minuten in de oven.
  3. Snijd sneetjes van de Surinaamse punten (voordat het de oven in gaat) en besprenkel met wat olijfolie. Leg de sneetjes stokbrood bij de kikkererwten in de oven en laat zo'n 5-6 minuten bakken.
  4. Maak ondertussen de bruschetta: verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snij in kleine blokjes. Scheur wat blaadjes van de oregano (niet alles) en snij in kleine reepjes. Doe nu de tomaat, oregano en de resterende knoflook in een kommetje en roer door elkaar met wat peper en zout.
  5. Alles klaar? Voeg de overige blaadjes oregano toe aan de pan met de courgette en pureer tot een gladde soep. Serveer de soep in kommen met de crunchy kikkererwten erover en de broodjes met bruschetta ernaast. Eet smakelijk

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Ui 0,5 1 st
Knoflook 2 4 teentje
Courgette 2 4 st
Zoete aardappel 1 2 st
Bouillonblokje 1 2 st
Kikkererwten 1 1 blik
Surinaamse puntjes 3 6 st
Tomaten 2 4 st
Oregano 0,5 1 bosje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Olijfolie


Water  500 1000 ml
Peper & Zout


Kookgerei

Kookpan, Oven, Staafmixer/blender

Voedingswaarde

Energie (kcal) 613, Eiwit (g) 21, Koolhydraten (g) 84, Koolhydraten waarvan suikers (g) 20, Vetten totaal (g) 17, Vetten waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 18, Zout (g) 4

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten