Spinazie-courgette casarecce

met krokante witte bonen

25 - 30 minuten
Peulvruchten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de witte bonen goed uitlekken en spoel kort om met koud water. Doe de witte bonen in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en zout. Doe in de voorverwarmde oven voor 15-20 min. 
2. Breng ondertussen een pan met water aan de kook voor de casarecce. Kook de casarecce volgens instructie op de verpakking. Bewaar tijdens het afgieten een kopje kookvocht. 
3. Snijd de courgette in halve maantjes, en snipper de rode ui.
4. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook (uitgeperst) voor 1-2 min op middelhoog vuur. Voeg de spinazie in delen hieraan toe. Bak de spinazie tot het wat is geslonken. 
5. Doe de spinazie samen met het bouillonblokje in een blender en pureer tot een saus. Voeg indien nodig wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. 
6. Verhit ondertussen opnieuw een scheut olijfolie in de koekenpan. Bak de courgette 5-6 min goudbruin op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de spinaziesaus samen met de specerijen toe aan de pan. Roer kort door. Voeg vervolgens de casarecce door de saus en verwarm kort.
7. Serveer de casarecce met de krokante witte bonen. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Casarecce 170
340 gr
Courgette 1
2 st
Knoflook 1
2 teentje
Rode ui (middel) 0,5
1 st
Witte bonen  350
700 gr
Spinazie 250
500 gr
Groentebouillon 0,5
1 blokje
Chilivlokken, basilicum, paprikapoeder 4
8 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
Olijfolie
Peper en zout

Kookgerei

Oven, Kookpan, Koekenpan, Staafmixer/Blender

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten *

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.