met feta van SimplyV
1. Breng een pan met water aan de kook voor de parelcouscous. Verkruimel het bouillonblokje in de pan en voeg de parelcouscous hieraan toe. Kook de parelcouscous volgens instructie op de verpakking. | ||||||
2. Snijd de komkommer in kleine blokjes, de rode paprika in reepjes en de rode ui in ringen. | ||||||
3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de rode ui en paprika 5-6 min op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. | ||||||
4. Doe de komkommerblokjes in een kom en voeg daar de veldsla aan toe. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout. Hussel goed door. | ||||||
5. Voeg de gekookte parelcouscous en de gebakken groenten toe aan de bak met veldsla en komkommer. Hussel alles nogmaals goed door. Breng verder op smaak peper en zout indien nodig. | ||||||
6. Serveer de Griekse parelcouscous op een bord en garneer met de 'feta blokjes'. |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Simply V feta | 0,5 |
|
1 | st |
Parelcouscous | 170 |
|
340 | gr |
Komkommer | 1 |
|
2 | st |
Rode ui (klein) | 1 |
|
2 | st |
Rode paprika | 1 |
|
2 | st |
Groentebouillon | 0,5 |
|
1 | blokje |
Veldsla | 1 |
|
2 | bakje |
Ingrediënt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Kookpan, Koekenpan
Energie (KJ) 2496, Energie (kcal) 594, Eiwit (g) 18, Koolhydraten (g) 78, Waarvan suikers (g) 13, Vetten totaal (g) 21, Waarvan verzadigd (g) 7, Vezels (g) 9, Zout (g) 2,1
Dit gerecht bevat: Gluten, Noten *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.