Griekse parelcouscoussalade

met feta van SimplyV

25 - 30 minuten
Kant-en-klare vervangers

Bereiding

1. Breng een pan met water aan de kook voor de parelcouscous. Verkruimel het bouillonblokje in de pan en voeg de parelcouscous hieraan toe. Kook de parelcouscous volgens instructie op de verpakking.
2. Snijd de komkommer in kleine blokjes, de rode paprika in reepjes en de rode ui in ringen. 
3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de rode ui en paprika 5-6 min op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. 
4. Doe de komkommerblokjes in een kom en voeg daar de veldsla aan toe. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout. Hussel goed door. 
5. Voeg de gekookte parelcouscous en de gebakken groenten toe aan de bak met veldsla en komkommer. Hussel alles nogmaals goed door. Breng verder op smaak peper en zout indien nodig. 
6. Serveer de Griekse parelcouscous op een bord en garneer met de 'feta blokjes'. 

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Simply V feta 0,5
1 st
Parelcouscous 170
340 gr
Komkommer 1
2 st
Rode ui (klein) 1
2 st
Rode paprika 1
2 st
Groentebouillon 0,5
1 blokje
Veldsla 1
2 bakje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
Olijfolie
Peper en zout

Kookgerei

Kookpan, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2496, Energie (kcal) 594, Eiwit (g) 18, Koolhydraten (g) 78, Waarvan suikers (g) 13, Vetten totaal (g) 21, Waarvan verzadigd (g) 7, Vezels (g) 9, Zout (g) 2,1

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Noten *

* Kan sporen van andere allergenen bevatten.