met gepofte cherrytomaten
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de cherrytomaten en doe in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Pof de cherrytomaten 10-15 min in de voorverwarmde oven, | ||||||
2. Breng een pan met water aan de kook voor de volkoren spaghetti. Kook de volkoren spaghetti volgens instructie op de verpakking. Bewaar tijdens het afgieten een kopje kookvocht. | ||||||
3. Haal de buitenste bladeren van de prei en snijd de prei in ringen. Spoel daarna de ringen goed om met water om eventueel vuil te verwijderen. | ||||||
4. Doe de zijden tofu in een staafmixer/ blender samen met de sojaroom, specerijen, peper en zout. Blend tot een roomsaus. | ||||||
5. Verhit een scheutje olie in een ruime hapjespan en bak de prei krokant 6-7 min. Voeg de roomsaus toe aan de pan en laat goed indikken. Wanneer de saus goed is ingedikt voeg je de afgegoten spaghetti toe en roer je het goed door de saus heen. Breng verder op smaak met peper en zout en voeg indien nodig wat extra kookvocht toe. | ||||||
6. Meng de helft van de cherrytomaten door de pasta heen. | ||||||
7. Serveer de romige spaghetti met de overige cherrytomaten en garneer met de fijngehakte peterselie. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Zijden tofu | 200 |
|
400 | gr |
Sojaroom | 100 |
|
200 | ml |
Prei | 1 |
|
2 | st |
Volkoren spaghetti | 170 |
|
340 | gr |
Peterselie | 0,5 |
|
1 | bosje |
Venkelzaad gemalen, knoflookpoeder, chilivlokken | 4 |
|
8 | gr |
Cherrytomaten | 200 |
|
400 | gr |
Ingrediënt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Oven, Kookpan, Staafmixer/ Blender, Koekenpan
Energie (KJ) 2490, Energie (kcal) 594, Eiwit (g) 20, Koolhydraten (g) 69, Waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 23, Waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 12, Zout (g) 0,1
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.