Tempeh orzo bowl

met een zelfgemaakte tahindressing

25 - 30 minuten
Tempeh

Bereiding

1. Breng een pan met water aan de kook voor de orzo. Verkruimel het bouillonblokje in de pan en voeg de orzo hieraan toe. Kook de orzo volgens instructie op de verpakking.
2. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli voor 6-7 min beetgaar in een andere kookpan. Rasp de winterpeen ondertussen grof en snijd de tempeh in kleine blokjes. 
3. Verhit een ruime scheut olijfolie in een koekenpan en bak de tempeh 7-8 min krokant op middelhoog vuur. 
4. Verhit in een andere koekenpan ook een scheutje olie en bak de winterpeen  4-5 min op middelhoog vuur. Voeg de broccoliroosjes en de orzo toe en bak 2-3 min mee op middelhoog vuur. 
5. Maak ondertussen de dressing: Meng de tahin in een kommetje met extra vierge olijfolie, peper en zout. Roer goed door tot een gladde dressing.
6. Serveer de orzo in een schaal en garneer met de krokante tempeh en   tahindressing. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Tempeh boekweit 200
400 gr
Orzo 170
340 gr
Tahin 40
80 gr
Broccoli 1
2 st
Groentebouillon 0,5
1 blokje
Winterpeen 0,5
1 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen
Olijfolie


Peper en zout


Plantaardige yoghurt* (el) 2
4


* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Kookpan (2x), Diepe koekenpan, Grove rasp

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3222, Energie (kcal) 771, Eiwit (g) 37, Koolhydraten (g) 72, Waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 33, Waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 17, Zout (g) 1,4

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja, Sesam *

* Kan sporen van andere allergenen bevatten.