Chinese koolrolletjes

met 'gehakt'

35 - 40 minuten
Kant-en-klare vervangers
Volkoren

Bereiding

1. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Houd 3 hele Chinese koolbladeren per persoon apart. Snijd de overige Chinese kool fijn. Schil de winterpeen en snijd deze in kleine blokjes.
2. Kook de apart gehouden bladeren van de Chinese kool 1 min in de pan met deksel. Haal de bladeren uit de pan, spoel ze onder koud water en laat ze uitlekken in een vergiet. Kook de rijst volgens de instructies gaar in dezelfde pan. Giet daarna af en laat uitstomen.
3. Verhit een ruime scheut olie in een diepe hapjespan en fruit de knoflook 1-2 min op middelhoog vuur. Voeg de winterpeen en de gesneden Chinese kool toe aan de pan en bak 3-4 min.
4. Voeg het Vivera kruimgehakt toe aan de pan, samen met de nasi kruiden en tomatenpuree. Bak 5-6 min op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de gekookte rijst en sojasaus toe en meng alles goed door.
5. Leg 1 Chinese-koolblad op een bord, schep 1-2 el van de vulling in het midden van het blad en rol het blad op. Duw met een vinger de zijkanten van de rol naar binnen zodat er niets uit kan vallen. Herhaal dit met elk blad. Verhit een scheut olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de rolletjes 1-2 min per kant. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
6. Serveer de Chinese koolrolletjes met de overige nasi rijst. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Chinese kool 0,5
1 gr
Vivera kruimgehakt 150
300 gr
Zilvervliesrijst 170
340 gr
Winterpeen 1
2 st
Knoflook 1
2 teentje
Nasi kruiden 4
8 gr
Tomatenpuree 35
70 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen
Olijfolie


Peper en zout


Sojasaus* (el) 2
4


* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Kookpan, Diepe hapjespan met deksel, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2350, Energie (kcal) 559, Eiwit (g) 26, Koolhydraten (g) 77, Koolhydraten waarvan suikers (g) 5. Vetten totaal (g) 13, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 17, Zout (g) 1

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja *

* Kan sporen van andere allergenen bevatten.