met geroosterde pompoenpitten
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de ui en knoflook en snijd grof. Schil de aardappelen en winterpeen en snijd deze in blokjes. | ||||||
2. Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een waterkoker. | ||||||
3. Verhit een scheutje olie in een ruime kookpan en fruit de ui, knoflook,, tomatenpuree en specerijen hierin op middelhoog vuur. Voeg de winterpeen, aardappelen en de roze linzen toe aan de pan en roer even door. Voeg hierna het gekookte water toe aan de kookpan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat de groenten en linzen voor 20-25 min koken op middelhoog vuur. | ||||||
4. Hak ondertussen de krulpeterselie fijn. Verhit een droge koekenpan en rooster hierin de pompoenpitten voor 3-5 min op middelhoog vuur. | ||||||
5. Verwarm de Surinaamse punten 2-4 min in de voorverwarmde oven. Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel nog een scheutje water toe tot je de gewenste dikte bereikt. | ||||||
6. Schep de soep in diepe borden of kommen en garneer de soep met de krulpeterselie en geroosterde pompoenpitten. Serveer de linzensoep samen met de Surinaamse punten. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Rode linzen | 150 |
|
300 | gr |
Surinaamse punten | 2 |
|
4 | st |
Aardappelen | 300 |
|
600 | gr |
Winterpeen | 2 |
|
4 | st |
Ui (middel) | 1 |
|
2 | st |
Groentebouillon | 1 |
|
2 | blokje |
Paprikapoeder, komijn gemalen, korianderzaad | 4 |
|
8 | gr |
Krulpeterselie | 0,5 |
|
1 | bosje |
Tomatenpuree | 35 |
|
70 | gr |
Pompoenpitten | 20 |
|
40 | gr |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Water (ml) | 750 |
|
1500 |
Kookpan, Oven, Koekenpan, Staafmixer/ Blender
Energie (KJ) 3346, Energie (kcal) 801, Eiwit (g) 35, Koolhydraten (g) 97, Waarvan suikers (g) 18, Vetten totaal (g) 18, Waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 38, Zout (g) 3,2
Dit gerecht bevat: Gluten *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.