Linzensoep

met geroosterde pompoenpitten

30 - 35 minuten
Peulvruchten
Pitten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de ui en knoflook en snijd grof. Schil de aardappelen en winterpeen en snijd deze in blokjes. 
2. Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een waterkoker. 
3. Verhit een scheutje olie  in een ruime kookpan en fruit de ui, knoflook,, tomatenpuree en specerijen hierin op middelhoog vuur. Voeg de winterpeen, aardappelen en de roze linzen toe aan de pan en roer even door. Voeg hierna het gekookte water toe aan de kookpan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat de groenten en linzen voor 20-25 min koken op middelhoog vuur. 
4. Hak ondertussen de krulpeterselie fijn. Verhit een droge koekenpan en rooster hierin de pompoenpitten voor 3-5 min op middelhoog vuur. 
5. Verwarm de Surinaamse punten 2-4 min in de voorverwarmde oven. Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel nog een scheutje water toe tot je de gewenste dikte bereikt. 
6. Schep de soep in diepe borden of kommen en garneer de soep met de krulpeterselie en geroosterde pompoenpitten. Serveer de linzensoep samen met de Surinaamse punten. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Rode linzen 150
300 gr
Surinaamse punten 2
4 st
Aardappelen 300
600 gr
Winterpeen 2
4 st
Ui (middel) 1
2 st
Groentebouillon 1
2 blokje
Paprikapoeder, komijn gemalen, korianderzaad 4
8 gr
Krulpeterselie 0,5
1 bosje
Tomatenpuree 35
70 gr
Pompoenpitten 20
40 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen
Olijfolie


Peper en zout


Water (ml) 750
1500

Kookgerei

Kookpan, Oven, Koekenpan, Staafmixer/ Blender

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3346, Energie (kcal) 801, Eiwit (g) 35, Koolhydraten (g) 97, Waarvan suikers (g) 18, Vetten totaal (g) 18, Waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 38, Zout (g) 3,2

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.