Rode linzensoep met dille en aardappel

en desembroodjes

25 - 30 minuten
Peulvruchten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de desembollen af in 8-10 minuten. Laat daarna even rusten op het aanrecht.
2. Snipper de ui en verhit wat olie in een kookpan. Fruit de ui zachtjes aan tot deze glazig is. Schil intussen de winterpeen en snij in halve maantjes. Voeg toe bij de ui en bak 3 minuten mee. Pel en snipper de knoflook en voeg deze ook toe aan de pan. Fruit 1-2 minuten mee.
3. Kook ondertussen water in de waterkoker. Snijd de tomaten in blokjes. Voeg de tomatenblokjes uit blik en de verse tomaten toe aan de kookpan en roer alles door elkaar. Schil de aardappel, snijd in kleine blokjes en was onder de kraan. Voeg de aardappelblokjes, het gekookte water, bouillonblokje en de linzen toe aan de pan.
4. Draai het vuur hoog en breng het geheel aan de kook. Zodra het kookt draai je het vuur omlaag en laat je het met het deksel op de pan (zet er even een pollepel tussen) 15 - 20 minuten koken. 15 minuten voorbij? Proef even of de aardappel en wortel gaar zijn. Laat anders nog 5 minuten koken.
5. Breng de soep op smaak met peper en zout en knijp de citroen erboven uit. Snijd de verse dille fijn en roer door de soep heen. Verdeel de soep over een paar kommen en serveer met de desembroodjes ernaast. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Ui 1
2 st
Knoflook 1
2 teen
Rode linzen 150
300 gr
Winterpeen 1
2 st
Tomatenblokjes 1
2 blik
Tomaten 2
4 st
Bouillonblokje 1
2 st
Dille 0,5
1 bosje
Desembollen 2
4 st
Citroen 0,5
1 st
Aardappels 150
300 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Olie 1
2 el
Water 0,5
1 l

Kookgerei

Oven, kookpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2829, Energie (kcal) 674, Eiwit (g) 35, Koolhydraten (g) 81, Koolhydraten waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 11, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 36, Zout (g) 3

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Selderij*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten