Warme winterse salade

met spruiten, pastinaak en walnoten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de sjalot in dunne plakken. 
2. Schil de pastinaak en snijd in de lengte doormidden en vervolgens nog eens door de helft. Haal de buitenste bladeren van de spruiten en halveer ze. Schil de rauwe biet en snijd in blokjes. Leg de groenten in een ovenschaal of bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met rozemarijn, tijm, olijfolie, peper en zout. Doe de groenten in de voorverwarmde oven voor 15-20 min. 
3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de sjalot 3-4 min zacht op middelhoog vuur. Voeg daarna de walnoten toe en bak goudbruin mee.
4. Dressing: Meng het sap en rasp van de sinaasappel in een kommetje met de mosterd, agavesiroop en olijfolie. Zet even apart.
5. Doe de simit de laatste 5 min ook in de oven met de geroosterde 
6. Haal de geroosterde groenten uit de oven en doe in een schaal. Doe de dressing over de groenten en top het af met de walnoten en sjalot. Serveer met de simit. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Spruiten 200
400 gr
Pastinaak 1
2 st
Rauwe biet 2
4 st
Walnoten 50
100 gr
Sinaasappel 0,5
1 st
Sjallot 1
2 st
Tijm & rozemarijn 0,5
1 bosje
Simit wit met sesam 2
4 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen
Olijfolie


Peper en zout


Agavesiroop* (el) 2
4
Mosterd* (el) 1
2


* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Oven, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3117, Energie (kcal) 748, Eiwit (g) 18, Koolhydraten (g) 85, Waarvan suikers (g) 25, Vetten totaal (g) 39, Waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 14, Zout (g) 2,4

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Mosterd *

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.