in een agavesiroop dressing
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen goed en snijd in frietjes. Doe ze in een kom met wat olijfolie, peper en zout en hussel goed, zodat de aardappelen bedekt zijn. Verdeel de frietjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 25-30 min in de voorverwarmde oven. | ||||||
2. Snijd de aubergine in dunne plakken en de paprika in reepjes. Meng in een kommetje de sojasaus, agavesiroop en (uitgeperste) knoflook. Breng op smaak met peper. | ||||||
3. Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de aubergine en paprika voor 5-6 min. Draai het vuur omlaag, voeg de agavedressing toe en laat de groenten karameliseren. | ||||||
4. Verhit in een andere koekenpan een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de burger in 5-7 min goudbruin. | ||||||
5. Verwarm de hamburgerbroodjes 2-3 min in de voorverwarmde oven. Beleg de broodjes met de gekarameliseerde groenten en de burger. Serveer de hamburgers samen met de frieten. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Vivera plantburger | 150 |
|
300 | gr |
Aardappelen | 500 |
|
1000 | gr |
Aubergine | 1 |
|
2 | st |
Rode paprika | 1 |
|
2 | st |
Hamburger wortel | 2 |
|
4 | st |
Knoflook | 1 |
|
2 | teentje |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Sojasaus* (el) | 1 |
|
2 |
Agavesiroop* (el) | 2 |
|
4 |
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Oven, Koekenpan (2x)
Energie (KJ) 3091, Energie (kcal) 737, Eiwit (g) 26, Koolhydraten (g) 108, Waarvan suikers (g) 24, Vetten totaal (g) 19, Waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 13, Zout (g) 4,3
Dit gerecht bevat: Soja, Gluten, Sesam *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.