Hamburger met gekarameliseerde groenten

in een agavesiroop dressing

30 - 35 minuten
Kant-en-klare vervangers

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen goed en snijd in frietjes. Doe ze in een kom met wat olijfolie, peper en zout en hussel goed, zodat de aardappelen bedekt zijn. Verdeel de frietjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 25-30 min in de voorverwarmde oven.
2. Snijd de aubergine in dunne plakken en de paprika in reepjes. Meng in een kommetje de sojasaus, agavesiroop en (uitgeperste) knoflook. Breng op smaak met peper.
3. Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de aubergine en paprika voor 5-6 min. Draai het vuur omlaag, voeg de agavedressing toe en laat de groenten karameliseren.
4. Verhit in een andere koekenpan een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de burger in 5-7 min goudbruin.
5. Verwarm de hamburgerbroodjes 2-3 min in de voorverwarmde oven. Beleg de broodjes met de gekarameliseerde groenten en de burger. Serveer de hamburgers samen met de frieten. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Vivera plantburger 150
300 gr
Aardappelen 500
1000 gr
Aubergine 1
2 st
Rode paprika 1
2 st
Hamburger wortel 2
4 st
Knoflook 1
2 teentje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen
Olijfolie


Peper en zout


Sojasaus* (el) 1
2
Agavesiroop* (el) 2
4

* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Oven, Koekenpan (2x)

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3091, Energie (kcal) 737, Eiwit (g) 26, Koolhydraten (g) 108, Waarvan suikers (g) 24, Vetten totaal (g) 19, Waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 13, Zout (g) 4,3

Allergenen

Dit gerecht bevat: Soja, Gluten, Sesam *

* Kan sporen van andere allergenen bevatten.