Tikka masala burrito

met kikkererwten

25 - 30 minuten
Peulvruchten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de roosjes van de bloemkool en doe in een ovenschaal of bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en de helft van de specerijen. Doe in de voorverwarmde oven voor 15-20 min. 
2. Dop de sperziebonen en snijd in drieën. Breng een pan met water aan de kook voor de sperziebonen en kook de sperziebonen beetgaar in 5-6 min. 
3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de tomatenpuree 1-2 min op hoog vuur. Draai het vuur naar middelhoog en voeg de sperziebonen, specerijen en sojaroom hieraan toe. Laat 2-3 min indikken. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe aan de pan en laat nog 3-4 min inkoken. 
4. Leg een wrap op een bord. Voeg de vulling toe in het midden van de wrap. Zorg ervoor dat je de wrap niet te vol maakt, want dit kan het moeilijker maken om te rollen.
5. Vouw de zijkanten van de tortilla naar binnen zodat ze bijna elkaar raken. Gebruik je duimen om de onderkant van de tortillawrap omhoog te brengen, terwijl je de uiteinden naar binnen vouwt alsof je een cadeau inpakt. Begin de tortilla zo strak mogelijk van onder naar boven te rollen en blijf rollen tot je het einde bereikt.
6. Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de burrito 2 min aan beide kanten op middelhoog vuur zodat deze een goudbruin kleurtje krijgt.
7. Snijd de burrito door de helft en serveer direct. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Wraps 4
8 st
Bloemkool S
M st
Kurkuma, komijn, koriander gemalen 4
8 gr
Sojaroom 200
400 ml
Tomatenpuree 35
70 gr
Kikkererwten 200
350 gr
Sperziebonen 150
300 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
Olijfolie
Peper en zout

Kookgerei

Koekenpan (2x), Kookpan, Oven

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3489, Energie (kcal) 832, Eiwit (g) 30, Koolhydraten (g) 83, Waarvan suikers (g) 18, Vetten totaal (g) 37, Waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 23, Zout (g) 2,4

Allergenen

Dit gerecht bevat: Soja, Gluten * 

* Kan sporen van andere allergenen bevatten.