en knoflook-sperziebonen
1. Doe de zilvervliesrijst samen met de kokosmelk en het water in een pan en breng aan de kook. Kook de rijst met de deksel op de pan in 20-25 minuten gaar. Roer de rijst tussendoor regelmatig door en voeg indien nodig wat extra water toe aan de pan.
|
||||||
2. Dop de sperziebonen en kook in een kookpan voor 6-7 min beetgaar. | ||||||
2. Pel de ui, schil de gember en winterpeen. Gebruik vervolgens een fijne rasp om de winterpeen, ui en gember fijn te raspen. Knijp het vocht uit de winterpeen.
|
||||||
3. Haal de tofu uit de verpakking en duw met een theedoek of een keukenpapiertje zoveel mogelijk vocht uit de tofu. Doe de tofu in een kom en plet met een vork fijn. Voeg de sojasaus, bloem, winterpeen, sriracha ui, gember, peper en zout toe aan de kom. Kneed alles goed door elkaar en rol er kleine balletjes van.
|
||||||
4. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de tofuballetjes 8-10 min op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen. | ||||||
5. Verhit ook in een andere pan een scheut olijfolie en fruit de knoflook (uitgeperst) 1-2 min op middelhoog vuur. Voeg de uitgelekte sperziebonen hieraantoe en mak 3-4 min goudbruin en krokant. | ||||||
6. Serveer de kokosrijst met de tofuballetjes en de knoflook-sperziebonen. Garneer met de bosui. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Zilvervliesrijst | 170 |
|
340 | gr |
Tofu | 250 |
|
500 | gr |
Bosui | 0,5 |
|
1 | st |
Gember | 0,5 |
|
1 | st |
Knoflook | 1 |
|
2 | teentje |
Sperziebonen | 250 |
|
500 | gr |
Kokosmelk | 200 |
|
400 | ml |
Winterpeen | 1 |
|
2 | st |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Sojasaus* (el) | 2 |
|
4 |
Sriracha* (el) | 1 |
|
2 |
Water (ml) | 100 |
|
200 |
Bloem (el) | 2 |
|
4 |
Kookpan (2x), Fijne rasp, Koekenpan (2x)
Energie (KJ) 3328, Energie (kcal) 795, Eiwit (g) 25, Koolhydraten (g) 85, Waarvan suikers (g) 8, Vetten totaal (g) 37, Waarvan verzadigd (g) 19, Vezels (g) 10, Zout (g) 2,9
Dit gerecht bevat: Soja *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.