met Surinaamse punt
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. | ||||||
2. Snijd de kastanjechampignons in kwarten, de courgette in halve maantjes en snipper de ui. | ||||||
3. Verhit een ruime scheut olijfolie in een diepe hapjespan en fruit de ui 1-2 min op middelhoog vuur. Voeg de champignons en courgette toe aan de pan en bak voor 5-6 min. | ||||||
4. Draai het vuur omlaag en kruimel het bouillonblokje in de pan. Voeg de uitgelekte cannellini bonen samen met de sojaroom en het water toe aan de hapjespan en laat 3-4 min op laag vuur inkoken. | ||||||
5. Doe ondertussen de Surinaamse punt in de voorverwarmde oven voor 3-4 min. | ||||||
6. Snijd de Thaise basilicum fijn. Serveer de romige cannellini met de Surinaamse punt en garneer met de Thaise basilicum. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Cannellini bonen | 400 |
|
800 | gr |
Ui (middel) | 0,5 |
|
1 | st |
Sojaroom | 100 |
|
200 | ml |
Groentebouillon | 0,5 |
|
1 | blokje |
Kastanjechampignons | 200 |
|
400 | st |
Surinaamse punt volkoren | 2 |
|
4 | st |
Courgette | 1 |
|
2 | st |
Thaise basilicum | 0,5 |
|
1 | bosje |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Water (ml) | 150 |
|
300 |
Oven, Diepe hapjespan
Energie (KJ) 2564, Energie (kcal) 615, Eiwit (g) 25, Koolhydraten (g) 69, Waarvan suikers (g) 10, Vetten totaal (g) 22, Waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 18, Zout (g) 2,8
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.