'Chorizo' stoof

met couscous

25 - 30 minuten
Kant-en-klare vervangers

Bereiding

1. Kook water in de waterkoker voor de couscous. Doe de couscous in een kom en schenk het gekookte water erbij tot 1 cm boven de couscous. Laat de couscous 5 min afgedekt staan en roer dan los met een vork.
2. Snijd de rode ui fijn en de tomaten en gele paprika in blokjes. Haal de chorizo uit de verpakking en snijd de worstjes in stukjes.
3.Bak de ui in een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan samen met de specerijen 3-4 min op laag vuur. Draai het vuur daarna omhoog en voeg de tomaten en paprika toe aan de pan en bak 4-5 mee. Voeg hierna de tomatenpuree toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een scheutje water toe indien je de saus wat minder dik wilt hebben. Laat de stoof 6-8 min zachtjes sudderen op laag vuur. 
4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de chorizo worstjes voor 4-5 min op middelhoog vuur totdat de worstjes rondom krokant zijn.                        
5. Serveer de stoof met de couscous. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Heura Chorizo  1
2 st
Couscous 150
300 gr
Rode ui (middel) 0,5
1 st
Tomaten 3
6 st
Gele paprika  1
2 st
Tomatenpuree 35
70 gr
Komijnpoeder, gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder 4
8 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
Olijfolie
Peper en zout

Kookgerei

Hapjespan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2458, Energie (kcal) 586, Eiwit (g) 28, Koolhydraten (g) 94, Waarvan suikers (g) 8, Vetten totaal (g) 19, Waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 13, Zout (g) 1,6

Allergenen

Dit gerecht bevat: Soja, Gluten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.