met een sperziebonen salade
1. Breng twee kookpannen met water aan de kook voor de aardappelen en sperziebonen. Schil de aardappelen en snijd in hapklare blokjes. Kook de aardappelen 10-15 min, of totdat je er met een vork in kan prikken. Giet de aardappelen af en bewaar een kopje van het kookvocht. Dop de sperziebonen en halveer. Kook de sperziebonen voor 5-7 min in de andere kookpan. Giet vervolgens af en spoel om met koud water. | ||||||
2. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en doe in een kom. Prak de kikkererwten met een vork. Haal de buitenste bladeren van de prei en spoel goed om. Snijd de prei in dunne ringen. | ||||||
3. Snipper de rode ui en verhit een koekenpan met wat olijfolie. Fruit de ui, prei en knoflook (uitgeperst) 1-2 min op middelhoog vuur en voeg dan de specerijen hieraantoe. Bak nog 1 min mee. | ||||||
4. Voeg de afgegoten aardappelen en kikkererwten toe aan de pan met de specerijen en ui. Stamp de aardappelen en kikkererwten nog even grof met een stamper of achterkant van je spatel. Voeg een scheutje van het kookvocht toe, breng verder op smaak met peper en zout en laat voor 2-3 min bakken op laag vuur. | ||||||
5. Snijd de helft van de dille fijn. Doe ondertussen de sperziebonen in een kom en voeg hier de plantaardige yoghurt en fijngesneden dille aan toe. Meng goed door en breng verder op smaak met peper en zout. Zet vervolgens apart. | ||||||
6. Halveer een wrap en schep 3 eetlepels van de kikkererwten-aardappel mengsel erop. . Gebruik een lepel of je handen om het mengsel samen te drukken en gelijkmatig uit te spreiden, maar laat een rand van 1 cm zonder vulling vrij. Pak de punt van een van de uiteindes en leg deze in het midden aan de ronde kant. Vouw het nog een keer richting het andere puntige uiteinde om een driehoek te vormen. Herhaal dit met de resterende wraps en vulling. | ||||||
7. Verhit een laagje olijfolie in een koekenpan en verhit de samos aan beide kanten 2-3 min tot ze mooi goudbruin zijn. Doe de yoghurt (saus) en de andere helft van de dille in een maatbeker. Pureer met een staafmixer tot een sausje en breng op smaak met peper en zout. | ||||||
8. Serveer de samosa met de sperziebonensalade. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Aardappelen | 400 |
|
800 | gr |
Wraps | 4 |
|
8 | st |
Kikkererwten | 360 |
|
720 | gr |
Rode ui (middel) | 1 |
|
2 | st |
Kurkuma, Garam Masala, venkelzaad gemalen | 4 |
|
8 | gr |
Knoflook | 1 |
|
2 | teentje |
Prei | 1 |
|
2 | st |
Sperziebonen | 250 |
|
500 | gr |
Dille | 0,5 |
|
1 | bosje |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Plantaardige yoghurt* (salade) (el) | 2 |
|
4 |
Plantaardige yoghurt* (saus) (el | 2 |
|
4 |
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Koekenpan, Diepe hapjespan, Kookpan (2x), Staafmixer/ Blender
Energie (KJ) 3686, Energie (kcal) 878, Eiwit (g) 30, Koolhydraten (g) 125, Waarvan suikers (g) 15, Vetten totaal (g) 23, Waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 26, Zout (g) 2,7
Dit gerecht bevat: Soja, Gluten *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.