en aubergine en gele paprika
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd in hapklare blokjes. Doe de aardappelblokjes in de ovenschaal, breng op smaak met olijfolie, peper en zout en doe voor 15-20 min in de oven. Snijd de gele paprika in reepjes, de aubergine in blokjes en de rode ui in ringen. | ||||||
2. Doe de gele paprika, aubergine, rode ui na 15-20 min bij de aardappelblokjes en voeg de specerijen en rozemarijn blaadjes toe en nog extra olijfolie, peper en zout naar smaak toe en meng het geheel goed met elkaar. Doe de ovenschaal weer voor 10-15 min in de oven. | ||||||
3. Halveer de seitan in de lengte doormidden en verhit een scheutje olie in een koekenpan of grillpan. Bak de seitan plakken 3-4 min per kant op middelhoog vuur. | ||||||
5. Serveer de seitan 'steak' met de aardappel-groente traybake. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Seitan paprika | 200 |
|
400 | gr |
Aardappelen | 500 |
|
1000 | gr |
Gele paprika | 1 |
|
2 | st |
Rozemarijn | 0,5 |
|
1 | bosje |
Rode ui (middel) | 0,5 |
|
1 | st |
Aubergine | 1 |
|
2 | st |
Paprikapoeder, knoflookpoeder | 4 |
|
8 | gr |
Ingrediënt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Oven, Koekenpan
Energie (KJ) 2888, Energie (kcal) 686, Eiwit (g) 76, Koolhydraten (g) 90, Waarvan suikers (g) 10, Vetten totaal (g) 11, Waarvan verzadigd (g) 1, Vezels (g) 12, Zout (g) 8,3
Dit gerecht bevat: Gluten *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.