met paksoi en pinda's
#1 Kook een pan met ruim water voor de rijst. Kook de rijst in 15 minuten gaar. Giet daarna af met koud water zodat het helemaal afkoelt. Zet daarna opzij.
#2 Pel de knoflook en snij klein. Schil de gember en snij deze ook klein. Verwijder (optioneel) de zaadjes uit de rode peper en snij klein.
#3 Schil de winterpeen en halveer in de lengte. Snij vervolgens in halve manen. Verwijder de aanzet van de paksoi en controleer of er lelijke plekjes op de bladeren zitten. Zo ja, verwijder deze bladeren. Snij in dunne repen en snij een deel van de groene bladeren mee. Verwijder de zaadlijst van de paprika en snij in repen.
#4 Maak alvast het sausje voor in de rijst: meng de sojasaus, pindakaas en suiker met elkaar.
#5 Verwarm de wokpan op middelhoog vuur en voeg wat olie toe zodra de pan heet is. Voeg dan de knoflook en rode peper toe. Blijf goed roeren zodat het niet aanbrandt. Voeg na een paar seconden al de groenten toe. Wok op hoog vuur gedurende 4-5 minuten. Voeg dan de rijst en het sausje toe en verwarm al roerend.
#6 Snij de bosui in ringen en garneer de fried rice met de pinda's en bosui. Eet smakelijk!
Ingrediënten | 2 Personen | 4 Personen |
Zilvervliesrijst | 170 g | 340 g |
Knoflook | 1 teen | 2 tenen |
Gember | 1 el | 2 el |
Rode peper | 0,5 stuk | 1 stuk |
Winterpeen | 0,5 stuk | 1 stuk |
Paksoi | 1 stuk | 2 stuks |
Rode paprika | 0,5 stuk | 1 stuk |
Pinda's | 45 g | 90 g |
Bosui | 1 stengel | 2 stengels |
Ingrediënten | 2 Personen | 4 Personen |
Olie | 1-2 el | 2-3 el |
Sojasaus | 2 el | 4 el |
Pindakaas | 1 el | 2 el |
Suiker | 1 tl | 2 tl |
Kookpan, wokpan
Energie: 566 kcal, vet: 20 g, waarvan verzadigd: 3 g, koolhydraten: 78 g, waarvan suikers: 10 g, eiwit: 14 g, vezels: 10 g, zout: 1 g
25-30 minuten