Linzen burgers

met aardappel wedges

35 - 40 minuten
Peulvruchten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de rode linzen in een kom en laat 10-15 min weken in kokend water. 
2. Was de aardappelen en snijd in wedges. Verdeel de wedges over een bakplaat bekleed met bakpapier en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Hussel door elkaar en rooster voor 20-25 min in de voorverwarmde oven.
3. Was de winterpeen grondig en rasp deze samen met de rode ui grof. Snijd de komkommer in plakjes, haal de bladeren little gem los en spoel goed om met koud water. Haal de blaadjes dille van de takken en snijd fijn. 
4. Doe de geweekte rode linzen in een kom/ blender. Voeg de misopasta, specerijen, knoflook (uitgeperst), dille en de geraspte winterpeen en rode ui aan toe. Blend/ pureer dit tot een samenhangend geheel. Breng verder op smaak met peper en zout. 
5. Maak van dit mengsel de hoeveelheid burgers die nodig is. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de burgers 5 min aan beide kanten goudbruin op middelhoog vuur.
6. Maak de hamburgerbroodjes licht vochtig en doe de laatste 2 min mee in de oven.
7. Halveer het hamburgerbroodje en beleg met de little gem, komkommer en linzenburger. Voeg naar smaak ketchup/ mayonaise toe. Serveer de lizenburger met de aardappel wedges. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Rode linzen 150
300 gr
Winterpeen 1
2 st
Rode ui (middel) 1
2 st
Knoflook 1
2 teentje
Komijnpoeder, paprikapoeder, Italiaanse kruiden 4
8 gr
Miso pasta 10
20 gr
Hamburgerbol met witte sesam 2
4 st
Aardappelen 400
800 gr
Little gem 1
2 st
Komkommer 0,5
1 st
Dille 0,5
1 bosje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
Olijfolie
Peper en zout

Kookgerei

Oven, Koekenpan, Grove rasp, Staafmixer/ Blender

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3772, Energie (kcal) 888, Eiwit (g) 39, Koolhydraten (g) 115, Waarvan suikers (g) 24, Vetten totaal (g) 16, Waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 44, Zout (g) 1,6

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja, Sesam * 

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.