met basmatirijst
1. Breng een pan water aan de kook voor de basmatirijst. Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. | ||||||
2. Haal de tofu uit de verpakking en laat goed uitlekken. Snijd de tofu in de lengte door de helft en vervolgens in driehoeken. Snijd de aubergine en gele paprika in blokjes. Snipper de ui.
|
||||||
3. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe hapjespan en fruit de ui met tomatenpuree 1-2 min op hoog vuur. Voeg de gesneden aubergine en paprika toe aan de pan en bak 3-4 min mee op middelhoog vuur. | ||||||
4. Wanneer de groentes iets zachter zijn geworden voeg je de specerijen, laurierblad, takjes tijm, verkruimelde groentebouillon, ontbijtkoek en aangegeven hoeveelheid water toe. Draai het vuur naar omlaag en laat 10-15 min met deksel op de pan garen. | ||||||
5. Verhit in een andere koekenpan wat olie en laat dit goed warm worden. Bak de tofu rondom krokant voor 8-10 min op middelhoog vuur. | ||||||
6. Haal de takjes tijm en laurierblad uit de Goulash. Serveer de Goulash met de basmatirijst en tofu en garneer met wat takjes tijm. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Basmatirijst | 170 |
|
340 | gr |
Tofu | 250 |
|
500 | gr |
Aubergine | 1 |
|
2 | st |
Ui (middel) | 0,5 |
|
1 | st |
Gele paprika | 1 |
|
2 | st |
Tomatenpuree | 35 |
|
70 | gr |
Paprikapoeder, karwijzaad gemalen, knoflookpoeder | 4 |
|
8 | gr |
Tijm & laurier | 0,5 |
|
1 | bosje |
Ontbijtkoek | 1 |
|
2 | st |
Groentebouillon | 0,5 |
|
1 | blokje |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Water (ml) | 300 |
|
600 |
Diepe hapjes-/ koekenpan met deksel, Kookpan, Koekenpan
Energie (KJ) 2693, Energie (kcal) 644, Eiwit (g) 25, Koolhydraten (g) 112, Waarvan suikers (g) 14, Vetten totaal (g) 20, Waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 6, Zout (g) 1,3
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.