Hongaarse tofu goulash

met basmatirijst

30 - 35 minuten
Tofu

Bereiding

1. Breng een pan water aan de kook voor de basmatirijst. Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.
2. Haal de tofu uit de verpakking en laat goed uitlekken. Snijd de tofu in de lengte door de helft en vervolgens in driehoeken. Snijd de aubergine en gele paprika in blokjes. Snipper de ui.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe hapjespan en fruit de ui met tomatenpuree 1-2 min op hoog vuur. Voeg de gesneden aubergine en paprika toe aan de pan en bak 3-4 min mee op middelhoog vuur. 
4. Wanneer de groentes iets zachter zijn geworden voeg je de specerijen, laurierblad,  takjes tijm, verkruimelde groentebouillon, ontbijtkoek en aangegeven hoeveelheid water toe. Draai het vuur naar omlaag en laat 10-15 min met deksel op de pan garen. 
5. Verhit in een andere koekenpan wat olie en laat dit goed warm worden. Bak de tofu rondom krokant voor 8-10 min op middelhoog vuur.
6. Haal de takjes tijm en laurierblad uit de Goulash. Serveer de Goulash met de basmatirijst en tofu en garneer met wat takjes tijm. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Basmatirijst 170
340 gr
Tofu 250
500 gr
Aubergine 1
2 st
Ui (middel) 0,5
1 st
Gele paprika 1
2 st
Tomatenpuree 35
70 gr
Paprikapoeder, karwijzaad gemalen, knoflookpoeder 4
8 gr
Tijm & laurier 0,5
1 bosje
Ontbijtkoek 1
2 st
Groentebouillon 0,5
1 blokje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen
Olijfolie


Peper en zout


Water (ml) 300
600

Kookgerei

Diepe hapjes-/ koekenpan met deksel, Kookpan, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2693, Energie (kcal) 644, Eiwit (g) 25, Koolhydraten (g) 112, Waarvan suikers (g) 14, Vetten totaal (g) 20, Waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 6, Zout (g) 1,3

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja * 

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.