Linzenstoof

met spitskool, olijven en bulgur

35 - 40 minuten
Peulvruchten

Bereiding

1. Breng een pan met water aan de kook voor de bulgur een kook volgens de instructies op de verpakking. 
2. Pel en snipper de ui. Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm. Snijd de spitskool in parten. Snijd de olijven in dunne plakjes. 
3. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook voor 2 min op middelhoog vuur. Voeg de specerijen toe en bak 2 min mee. 
4. Spoel ondertussen de linzen schoon onder stromend water. Voeg de linzen, aubergine, tomatenblokjes en olijven toe en roer goed. Verdeel de parten spitskool over de stoof heen, schenk het water erbij en laat met de deksel op de pan 25-30 min stoven. Keer de parten halverwege om en breng het gerecht extra op smaak met peper en zout.
5. Serveer de linzenstoof met de bulgur. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Bulgur 150
300 gr
Groene olijven 70
140 gr
Bruine linzen 200
400 gr
Ui (middel) 0,5
1 st
Knoflook 1
2 teentje
Venkelzaad gemalen, komijn gemalen 4
8 gr
Spitskool 0,5
1 st
Tomatenblokjes 200
400 gr
Aubergine 0,5
1 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen
Olijfolie


Peper en zout


Water (ml) 200
400

Kookgerei

Kookpan, Diepe hapjes-. koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2650, Energie (kcal) 632, Eiwit (g) 26, Koolhydraten (g) 80, Waarvan suikers (g) 8, Vetten totaal (g) 18, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 25, Zout (g) 2,1

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten.*
Kan sporen van andere allergenen bevatten.