Casarecce boerenkool pesto

met gepofte cherrytomaten

25 - 30 minuten
Noten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de cherrytomaten. Leg de cherrytomaten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15-20 min in de voorverwarmde oven.
2. Breng een pan water aan de kook voor de casarecce. Bereid de pasta volgens de instructies op de verpakking.
3. Boerenkoolpesto: Doe de boerenkool samen met de zonnebloempitten, knoflook (uitgeperst), de edelgistvlokken, extra vierge olijfolie, het water, peper en zout in een diepe kom. Pureer de ingrediënten met een staafmixer tot een grove pesto.
4. Giet de casarecce af in een vergiet zodra deze gaar is. Verhit een koekenpan op laag vuur en bak de pesto 1-2 min aan. Roer de casarecce door de pesto heen. Haal de cherrytomaten uit de oven en voeg toe aan de pan met de casarecce en de pesto. Hussel door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Casarecce 170
340 gr
Boerenkool gesneden 100
200 gr
Zonnebloempitten 60
120 gr
Knoflook 2
4 teentje
Edelgistvlokken 30
60 gr
Cherrytomaten 300
600 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen
Olijfolie

Peper en zout

Extra vierge olijfolie (el) 3 6
Water (ml) 100 200

Kookgerei

Koekenpan, Kookpan, Staafmixer/ Blender, Oven

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3554, Energie (kcal) 851, Eiwit (g) 28, Koolhydraten (g) 77, Waarvan suikers (g) 9, Vetten totaal (g) 46, Waarvan verzadigd (g) 6, Vezels (g) 13, Zout (g) 0,9

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten * 

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.