met gepofte cherrytomaten
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de cherrytomaten. Leg de cherrytomaten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15-20 min in de voorverwarmde oven.
|
2. Breng een pan water aan de kook voor de casarecce. Bereid de pasta volgens de instructies op de verpakking. |
3. Boerenkoolpesto: Doe de boerenkool samen met de zonnebloempitten, knoflook (uitgeperst), de edelgistvlokken, extra vierge olijfolie, het water, peper en zout in een diepe kom. Pureer de ingrediënten met een staafmixer tot een grove pesto. |
4. Giet de casarecce af in een vergiet zodra deze gaar is. Verhit een koekenpan op laag vuur en bak de pesto 1-2 min aan. Roer de casarecce door de pesto heen. Haal de cherrytomaten uit de oven en voeg toe aan de pan met de casarecce en de pesto. Hussel door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Casarecce | 170 |
|
340 | gr |
Boerenkool gesneden | 100 |
|
200 | gr |
Zonnebloempitten | 60 |
|
120 | gr |
Knoflook | 2 |
|
4 | teentje |
Edelgistvlokken | 30 |
|
60 | gr |
Cherrytomaten | 300 |
|
600 | gr |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen |
Olijfolie |
|
|
Peper en zout |
|
|
Extra vierge olijfolie (el) | 3 | 6 |
Water (ml) | 100 | 200 |
Koekenpan, Kookpan, Staafmixer/ Blender, Oven
Energie (KJ) 3554, Energie (kcal) 851, Eiwit (g) 28, Koolhydraten (g) 77, Waarvan suikers (g) 9, Vetten totaal (g) 46, Waarvan verzadigd (g) 6, Vezels (g) 13, Zout (g) 0,9
Dit gerecht bevat: Gluten *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.