op een spinazie-mungbonen saus
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de aangegeven hoeveelheid water in een waterkoker. | ||||||
2. Schil de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pompoen in blokjes van ca. 2 bij 2 cm. Leg de pompoen op een bakplaat en besprenkel de blokjes met 1 eetlepel olijfolie en 2 eetlepels water. Bak in 20 min. gaar, laat iets afkoelen en pureer de pompoen dan met de staafmixer/ blender. | ||||||
3.Verhit een scheutje olie in een diepe koeken-/hapjespan en fruit hierin de knoflook (uitgeperst) 2-3 min op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak 1 min mee. Voeg nu een scheut gekookte water toe aan de risottorijst. Wanneer het water volledig is opgenomen, voeg je een nieuwe scheut toe. Herhaal dit tot de risottorijst gaar is, dit duurt ongeveer 18-20 min. Laat vervolgens kort afkoelen in de koelkast. | ||||||
4. Wanneer de rijst gedeeltelijk is afgekoeld, meng je het met de pompoenpuree, miso, zout en peper. Rol er balletjes in even grote stukken. | ||||||
5. Doe de panko in een kom en rol de balletjes hierdoor. Verdeel de arancini balletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrooi met wat olijfolie. Doe de arancini voor 15 min in de voorverwarmde oven. | ||||||
6. Maak ondertussen de spinazie-bonen dressing. Doe de babyspinazie samen met de citroensap en witte bonen in een staafmixer/ blender. Pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. | ||||||
7. Haal de arancini uit de oven. Schep een lepel spinazie-bonen dressing op het bord en leg de arancini hier bovenop. Garneer met de peterselie. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Flespompoen | 0,5 |
|
1 | st |
Risottorijst | 170 |
|
340 | gr |
Misopasta | 20 |
|
40 | gr |
Baby spinazie | 0,5 |
|
1 | st |
Knoflook | 2 |
|
4 | teentje |
Witte bonen | 350 |
|
700 | gr |
Peterselie | 0,5 |
|
1 | bosje |
Citroen | 0,5 |
|
1 | st |
Panko | 50 |
|
100 | gr |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Water (ml) | 500 |
|
1000 |
Kookpan, Staafmixer/ Blender, Koekenpan, Oven
Energie (KJ) 2868, Energie (kcal) 683, Eiwit (g) 21, Koolhydraten (g) 113, Waarvan suikers (g) 5, Vetten totaal (g) 12, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 17, Zout (g) 0,3
Dit gerecht bevat: Soja *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.