Pompoen arancini

op een spinazie-mungbonen saus

45 - 50 minuten
Peulvruchten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de aangegeven hoeveelheid water in een waterkoker.
2. Schil de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pompoen in blokjes van ca. 2 bij 2 cm.  Leg de pompoen op een bakplaat en besprenkel de blokjes met 1 eetlepel  olijfolie en 2 eetlepels water. Bak in 20 min. gaar, laat iets afkoelen en pureer de pompoen dan met de staafmixer/ blender.
3.Verhit een scheutje olie in een diepe koeken-/hapjespan en fruit hierin de knoflook  (uitgeperst) 2-3 min op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak 1 min mee. Voeg nu een scheut gekookte water toe aan de risottorijst. Wanneer het water volledig is opgenomen, voeg je een nieuwe scheut toe. Herhaal dit tot de risottorijst gaar is, dit duurt ongeveer 18-20 min. Laat vervolgens kort afkoelen in de koelkast.
4. Wanneer de rijst gedeeltelijk is afgekoeld, meng je het met de pompoenpuree, miso, zout en peper. Rol er balletjes in even grote stukken. 
5. Doe de panko in een kom en rol de balletjes hierdoor. Verdeel de arancini balletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrooi met wat olijfolie. Doe de arancini voor 15 min in de voorverwarmde oven.
6. Maak ondertussen de spinazie-bonen dressing. Doe de babyspinazie samen met de citroensap en witte bonen in een staafmixer/ blender. Pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. 
7. Haal de arancini uit de oven. Schep een lepel spinazie-bonen dressing op het bord en leg de arancini hier bovenop. Garneer met de peterselie. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Flespompoen 0,5
1 st
Risottorijst 170
340 gr
Misopasta 20
40 gr
Baby spinazie 0,5
1 st
Knoflook 2
4 teentje
Witte bonen 350
700 gr
Peterselie 0,5
1 bosje
Citroen 0,5
1 st
Panko 50
100 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen
Olijfolie


Peper en zout


Water (ml) 500
1000

Kookgerei

Kookpan, Staafmixer/ Blender, Koekenpan, Oven

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2868, Energie (kcal) 683, Eiwit (g) 21, Koolhydraten (g) 113, Waarvan suikers (g) 5, Vetten totaal (g) 12, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 17, Zout (g) 0,3

Allergenen

Dit gerecht bevat: Soja *

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.