met prei en rode ui
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de pompoen in de breedte en verwijder de pitten met een lepel. Snijd de helft in blokjes van 2x2cm zonder schil. Laat bij de andere helft de schil zitten en snijd in halve maantjes. Doe zowel de pompoenblokjes als de halve manen in een ovenschaal of op een met bakpapier beklede bakplaat. Pel de rode ui, halveer en snijd in parten. Verspreid deze ook over de bakplaat, besprenkel met olijfolie, peper en zout. Schuif in de voorverwarmde oven voor 30-35 min. | ||||||
2. Breng een pan met water aan de kook voor de aardappelen. Schil de aardappelel en verwijder eventuele oneffenheden. Snijd in blokjes van ongeveer 2x2 cm. Kook de aardappelen in 18-20 min of totdat je er met een vork in kan prikken. Bewaar een kopje van het kookvocht tijdens het afgieten. | ||||||
3. Verwijder ondertussen de uiteindes van de prei en snijd in ringen. Spoel goed om in een vergiet om eventueel vuil te verwijderen. | ||||||
4. Haal de tempeh ondertussen uit de verpakking en snijd in kleine reepjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de tempeh voor 5-6 min op middelhoog vuur. Haal de tempeh uit de pan en zet even opzij. | ||||||
5. Verhit opnieuw een scheutje olie in dezelfde koekenpan en bak hierin de prei-ringen voor 3-5 min op middelhoog vuur. | ||||||
6. Haal de pompoen uit de oven wanneer deze gaar is. Stamp de pompoenblokjes en aardappelen met een stamper tot een stamppot. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe om het smeuïger te maken en breng op smaak met peper en zout. Roer de gebakken prei door de stamppot. Schep de stamppot in borden en serveer met de maantjes pompoen en gebakken tempeh. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Tempeh hazelnoot | 200 |
|
400 | gr |
Flespompoen | 0,5 |
|
1 | st |
Aardappelen | 500 |
|
1000 | gr |
Rode ui (middel) | 0,5 |
|
1 | st |
Prei | 0,5 |
|
1 | st |
Ingrediënt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Oven, Kookpan, Koekenpan
Energie (KJ) 2179, Energie (kcal) 520, Eiwit (g) 20, Koolhydraten (g) 62, Waarvan suikers (g) 15, Vetten totaal (g) 18, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 15, Zout (g) 0,1
Dit gerecht bevat: Soja, Noten.*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten. |