Tex Mex burrito

met 'kipstukjes' en courgette

20 - 25 minuten
Kant-en-klare vervangers

Bereiding

1. Snijd de courgette en de gele paprika in dunne reepjes. Snijd de tomaat in blokjes. 
2. Verhit een ruime scheut olijfolie in een koekenpan en bak de gesneden courgette en paprika voor 3-4 min op middelhoog vuur. Voeg dan de kipstukjes toe aan de pan en bak 3-4 min mee. Voeg als laatste de tomaten, tomatenpuree en specerijen toe. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en bak samen voor 1 min. Breng de vulling verder op smaak met peper en zout.  
3. Leg een wrap op een bord. Voeg de vulling toe in het midden van de wrap. Zorg ervoor dat je de wrap niet te vol maakt, want dit kan het moeilijker maken om te rollen.
4. Vouw de zijkanten van de tortilla naar binnen zodat ze bijna elkaar raken. Gebruik je duimen om de onderkant van de tortillawrap omhoog te brengen, terwijl je de uiteinden naar binnen vouwt alsof je een cadeau inpakt. Begin de tortilla zo strak mogelijk van onder naar boven te rollen en blijf rollen tot je het einde bereikt.
5. Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de burrito 2 min aan beide kanten op middelhoog vuur zodat deze een goudbruin kleurtje krijgt.
6. Snijd de burrito door de helft en serveer direct. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Wraps 4 8 st
Vivera kipstukjes 160 320 gr
Courgette 0.5 1 st
Gele paprika 1 2 st
Tomatenpuree 35 70 gr
Tex Mex kruiden 4 8 gr
Tomaten 2 4 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
Olijfolie
Peper en zout

Kookgerei

Koekenpan (2x)

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2214, Energie (kcal) 529, Eiwit (g) 22, Koolhydraten (g) 76, Waarvan suikers (g) 8, Vetten totaal (g) 25, Waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 10, Zout (g) 2,4

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja * 

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.