met tapenade en walnoten
1. Snijd de flespompoen in de lengte doormidden en verwijder de pitten met een lepel. Leg de pompoen met de gesneden kant naar beneden. Snijd de pompoen nu eerst in repen en vervolgens in blokjes. | ||||||
2. Snijd de prei in dunne ringen en spoel goed om. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak de prei 3-4 min op laag vuur. Voeg de pompoenblokjes toe aan de koekenpan en bak 3-4 min mee.
|
||||||
3. Kook het water in een waterkoker en schenk daarna in een hoge kom. Laat het bouillonblokje hierin oplossen. | ||||||
4. Voeg de risottorijst toe aan de koekenpan en bak een minuutje mee. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe aan de risottorijst totdat deze gaar is. Dit duurt ongeveer 18-20 min.
|
||||||
5. Verhit ondertussen een ruime scheut olijfolie in een koekenpan en bak de salie krokant op middelhoog vuur. Dit duurt ongeveer 4-5 min. | ||||||
6. Hak de walnoten grof. Breng de risotto op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de walnoten, krokante salie en top het af met de tapenade. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Tapenade | 1 |
|
2 | st |
Flespompoen | 0.5 |
|
1 | st |
Risottorijst | 170 |
|
340 | gr |
Walnoten | 50 |
|
100 | gr |
Salie | 0.5 |
|
1 | bosje |
Groentebouillon | 1 |
|
2 | blokje |
Prei | 1 |
|
2 | st |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Water (ml) | 500 |
|
100 |
Diepe hapjespan, Koekenpan
Energie (KJ) 3532, Energie (kcal) 843, Eiwit (g) 14, Koolhydraten (g) 91, Waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 50, Waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 9, Zout (g) 3
Dit gerecht bevat: Noten *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.