en zoete aardappelfriet
#1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappel onder de kraan en dep droog. Snij in plakken en snij er vervolgens frietjes van (snij er niet te dunne frietjes van, want anders kunnen ze aanbranden!). Doe de frietjes in een kom en verdeel er wat olie en zout overheen. Hussel goed door elkaar en schuif 30-35 minuten in de oven tot je goudbruine frietjes overhoudt.
#2 Snij de aubergine in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Doe de blokjes in een kom en doe de bloem erbij. Hussel alles goed door elkaar. Verwarm wat olie in een koekenpan op hoog vuur en bak hier de aubergineblokjes in tot ze gaar zijn (dit duurt ongeveer 5-8 minuten). Voeg de chili- en paprikakruiden toe en roer goed door.
#3 Verwijder de zaadlijst van de paprika en snij in blokjes. Pluk de blaadjes van de takjes munt en hak deze fijn. Verwarm de platbroden een paar minuten in de voorverwarmde oven.
#4 Besmeer de platbroden met de paprika-chilispread en beleg met de blokjes aubergine, paprika, gebakken uitjes en munt. Serveer de zoete aardappelfriet ernaast. Eet smakelijk!
Zoete aardappel 350 g 700 g
Aubergine 1 stuk 2 stuks
Chili- en paprikapoeder 1-2 tl 2-3 tl
Groene paprika 1 stuk 2 stuks
Munt paar blaadjes paar blaadjes
Libanese platbroden 4 stuks 8 stuks
Paprika-chilispread 2-3 el 4-6 el
Gebakken uitjes 30 g 60 g
Olie 1-2 el 2-3 el
Bloem 0.5 el 1 el
Oven, koekenpan
Energie: 869 kcal, vet: 20 g, waarvan verzadigd: 5 g, koolhydraten: 149 g, waarvan suikers: 28 g, eiwit: 18 g, vezels: 13 g, zout: 1 g
40 minuten