Vegan bourguignon

met linzen en tijm

35 - 40 minuten
Peulvruchten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.  Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een waterkoker. 
2. Snipper de ui, schil de winterpeen en snijd in halve maatjes, snijd de champignons door de helft of door vieren en de bleekselderij in kleine stukken. Snijd de prei in ringen en spoel daarna goed om met koud water om onzuiverheden te verwijderen.
3. Verhit een ruime scheut olijfolie in een diepe hapjespan. Fruit de ui en prei 1-2 min op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de wortel, bleekselderij, laurierblad, knoflook (uitgeperst) en 1 takje tijm toe en bak 5 min aan op middelhoog vuur. Voeg nu de  champignons en ontbijtkoek toe en bak nog 5 min op middellaag vuur.
4. Voeg het kokende water en groentebouillonblokje toe en laat al roerend een paar minuten zachtens koken. 
5. Laat alles 15-20 min op middellaag vuur pruttelen. Voeg vervolgens de bruine linzen toe en laat nog 5 minuten op laag vuur staan. Breng op smaak met peper en zout. Vergeet niet het laurierblad eruit te halen!
6. Doe de mini pide volkoren voor 2-3 min in de voorverwarmde oven. 
7. Serveer de Bourguignon met de mini pide en garneer met wat takjes tijm. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Bruine linzen 360
720 gr
Ui (middel) 0.5
1 st
Knoflook 1
2 teentje
Winterpeen 1
2 st
Bleekselderij 0.5
1 st
Prei 1
2 st
Champignons 150
300 gr
Groentebouillon 0.5
1 blokje
Tijm, laurierblad 0.5
1 bosje
Pide mini rustiek 2
4 st
Ontbijtkoek 1
2 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen
Olijfolie


Peper en zout


Water (ml) 300
600

Kookgerei

Diepe hapjespan met deksel, Oven

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2634, Energie (kcal) 629, Eiwit (g) 27, Koolhydraten (g) 87, Waarvan suikers (g) 16, Vetten totaal (g) 14, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 23, Zout (g) 3,1

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Selderij, Sesam * 

* Kan sporen van andere allergenen bevatten.