met linzen en tijm
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een waterkoker. | ||||||
2. Snipper de ui, schil de winterpeen en snijd in halve maatjes, snijd de champignons door de helft of door vieren en de bleekselderij in kleine stukken. Snijd de prei in ringen en spoel daarna goed om met koud water om onzuiverheden te verwijderen. | ||||||
3. Verhit een ruime scheut olijfolie in een diepe hapjespan. Fruit de ui en prei 1-2 min op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de wortel, bleekselderij, laurierblad, knoflook (uitgeperst) en 1 takje tijm toe en bak 5 min aan op middelhoog vuur. Voeg nu de champignons en ontbijtkoek toe en bak nog 5 min op middellaag vuur. | ||||||
4. Voeg het kokende water en groentebouillonblokje toe en laat al roerend een paar minuten zachtens koken. | ||||||
5. Laat alles 15-20 min op middellaag vuur pruttelen. Voeg vervolgens de bruine linzen toe en laat nog 5 minuten op laag vuur staan. Breng op smaak met peper en zout. Vergeet niet het laurierblad eruit te halen! | ||||||
6. Doe de mini pide volkoren voor 2-3 min in de voorverwarmde oven. | ||||||
7. Serveer de Bourguignon met de mini pide en garneer met wat takjes tijm. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Bruine linzen | 360 |
|
720 | gr |
Ui (middel) | 0.5 |
|
1 | st |
Knoflook | 1 |
|
2 | teentje |
Winterpeen | 1 |
|
2 | st |
Bleekselderij | 0.5 |
|
1 | st |
Prei | 1 |
|
2 | st |
Champignons | 150 |
|
300 | gr |
Groentebouillon | 0.5 |
|
1 | blokje |
Tijm, laurierblad | 0.5 |
|
1 | bosje |
Pide mini rustiek | 2 |
|
4 | st |
Ontbijtkoek | 1 |
|
2 | st |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Water (ml) | 300 |
|
600 |
Diepe hapjespan met deksel, Oven
Energie (KJ) 2634, Energie (kcal) 629, Eiwit (g) 27, Koolhydraten (g) 87, Waarvan suikers (g) 16, Vetten totaal (g) 14, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 23, Zout (g) 3,1
Dit gerecht bevat: Gluten, Selderij, Sesam *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.