Nasi met gewokte seitan

en knapperige groenten

20 - 25 minuten
Seitan
Volkoren

Bereiding

1. Breng een pan met water aan de kook voor de zilvervliesrijst en bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.
2. Verwijder de uiteindes van de prei en snijd deze in ringen. Spoel de ringen goed af in een vergiet om eventueel vuil te verwijderen. Snijd de rode paprika in blokjes en de ui in halve ringen.
3. Verhit een scheutje olie in een wok- of hapjespan. Fruit de specerijen en sambal/sriracha kort op laag vuur. Voeg vervolgens de prei, rode paprika, ui en witte kool toe en bak 5-6 min op middelhoog vuur. 
4. Haal de seitan uit de verpakking en laat uitlekken. Snijd de seitan in blokjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak 4-6 min op hoog vuur. Breng op smaak met de ketjap, peper en zout. 
5. Roer nu de rijst en gewokte seitan door de groenten. Breng op smaak met peper en zout.
6. Schep de nasi in diepe borden. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Zilvervliesrijst 170
340 gr
Seitan in tamarisaus 350
700 gr
Ui (klein) 1
2 st
Prei 1
2 st
Rode paprika 1
2 st
Witte kool gesneden 100
200 gr
Citroengras gemalen, Kurkuma, Gemberpoeder 4
8 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen
Olijfolie


Peper en zout


Ketjap* (el) 1
2
Sambal/Sriracha* naar smaak
naar smaak


* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Kookpan, Wok-/Hapjespan, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3157, Energie (kcal) 754, Eiwit (g) 60, Koolhydraten (g) 95, Waarvan suikers (g) 16, Vetten totaal (g) 12, Waarvan verzadigd (g) 1, Vezels (g) 11, Zout (g) 1,5

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.