met puree
1. Breng een kookpan water aan de kook voor de aardappelen. Schil en snijd de aardappelen in grove stukken. Kook de aardappelen voor 15-20 min in de kookpan. Vang tijdens het afgieten een kopje kookvocht op. | ||||||
2. Laat de jackfruit uitlekken in een zeef of vergiet en druk overtollig vocht eruit met je handen of met een lepel. Trek de jackfruit uit elkaar met een vork zodrat deze een draadjesstructuur krijgt. | ||||||
3. Doe de jackfruit in een kom en bestrooi met de bloem, peper en zout. Schud de inhoud goed zodat alle stukjes met bloem bedekt zijn. Verhit een scheutje olie in een pan met een dikke bodem en bak hierin de jackfruit voor 4-6 min op middelhoog vuur. | ||||||
4. Pel de ui en knoflook en snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd de champignons in kwarten. Doe de gekookte aardappelen na het afgieten opnieuw in de pan en pureer de aardappelen fijn met een stamper. Voeg een scheutje kookvocht toe om het smeuïger te maken. Breng de puree op smaak met peper en zout. | ||||||
5. Zet de jackfruit even opzij en was de pan af. Verwarm opnieuw een scheutje olie in de pan en bak hierin de ui, knoflook, champignons en winterpeen voor 2-3 min op laag vuur. Ris de blaadjes tijm van de takjes en voeg naar smaak toe. Voeg ook de laurier toe. | ||||||
6. Voeg vervolgens de tomatenpuree, sojasaus en het water toe. Verkruimel ondertussen de ontbijtkoek en doe deze samen met de jackfruit in de pan. Laat het geheel voor 10-12 min op laag vuur pruttelen. Haal hierna de laurier uit de pan. | ||||||
7. Breng de jackfruitstoof op smaak met peper en zout en serveer het over de puree heen. Garneer het gerecht eventueel met een takje tijm. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Jackfruit | 1 |
|
2 | blik |
Ui (middel) | 1 |
|
2 | st |
Knoflook | 1 |
|
2 | teentje |
Tijm, Laurier | 0,5 |
|
1 | bosje |
Winterpeen | 1 |
|
2 | st |
Tomatenpuree | 70 |
|
140 | gr |
Ontbijtkoek | 1 |
|
2 | verpakking |
Champignons | 250 |
|
500 | gr |
Aardappelen | 500 |
|
1000 | gr |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Bloem (el) | 2 |
|
4 |
Kookpan, Braadpan
Energie (KJ) 2433, Energie (kcal) 579, Eiwit (g) 15, Koolhydraten (g) 93, Waarvan suikers (g) 22, Vetten totaal (g) 12, Waarvan verzadigd (g) 1, Vezels (g) 22, Zout (g) 1
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.