met krokante tofu
1. Breng 2 kookpannen met water aan de kook voor de noedels en de sperziebonen. Dop de sperziebonen en snijd ze door de helft. Bereid de noedels in één van de kookpannen volgens de instructies op de verpakking. Kook de sperziebonen in de andere pan in 5-8 min beetgaar. | ||||||
2. Haal de tofu uit de verpakking en snijd in plakken. Dep de plakken tofu droog met keukenpapier en snijd vervolgens in blokjes. Marineer de tofublokjes met 1/3 deel van de groene currypasta. Snijd de gele paprika in dunne reepjes en pel en snipper de ui. | ||||||
3. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui voor 1-2 min. Voeg de paprikareepjes toe en bak 3-4 min mee. | ||||||
4. Verhit ondertussen in een andere koekenpan een ruime scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak, wanneer de olie goed warm is, de tofu rondom krokant in 6-8 min. | ||||||
5. Roer ondertussen de overige groene currypasta door de pan met de paprika en bak voor 1 min mee. Blus daarna af met de kokosmelk en het water en breng de curry aan de kook. Kook de laatste 2 min de sperziebonen mee met de curry. | ||||||
6. Serveer de groene curry samen met de krokante tofu en de noedels. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Udonnoedels | 150 |
|
300 | gr |
Groene curry paste | 20 |
|
40 | gr |
Kokosmelk | 200 |
|
400 | ml |
Sperziebonen | 250 |
|
500 | gr |
Tofu | 250 |
|
500 | gr |
Ui (middel) | 0,5 |
|
1 | st |
Gele paprika | 1 |
|
2 | st |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen |
Olijfolie |
|
|
Peper en zout |
|
|
Water (el) | 2 | 4 |
Kookpan (2x), Koekenpan (2x)
Energie (KJ) 3176, Energie (kcal) 763, Eiwit (g) 29, Koolhydraten (g) 95, Waarvan suikers (g) 8, Vetten totaal (g) 40, Waarvan verzadigd (g) 19, Vezels (g) 6, Zout (g) 2,1
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.