met kruidige baharat couscous
1. Pel en snipper de rode ui. Rasp de courgette en voeg de rasp toe aan een fijne zeef. Duw vervolgens met een lepel zoveel mogelijk vocht uit de courgette. Snijd de aubergine in kleine blokjes van ongeveer 1x1 cm en snijd de groene olijven in plakjes. | ||||||
2. Meng in een kom de courgette, rode ui, SimplyV geraspte kaas, bloem, peper en zout tot een beslag. Verhit vervolgens een scheutje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de pannenkoekjes (3 stuks per persoon) in 3-4 min per kant goudbruin. Herhaal tot het beslag op is. | ||||||
3. Breng ondertussen water aan de kook in een waterkoker. Doe de couscous in een hittebestendige kom en roer hier een scheutje olijfolie doorheen. Giet het gekookte water in de kom totdat de couscous net onder water staat. Laat 5 min afgedekt staan. Rul de couscous daarna los met een vork en breng verder op smaak met peper en zout. | ||||||
4. Verhit een scheutje olie in een tweede koekenpan en bak hierin de aubergine voor 5-7 min op middelhoog vuur. Breng op smaak met de specerijen, peper en zout. Voeg tenslotte de tomatenblokjes toe aan de gebakken aubergine en bak het geheel voor 3-4 min. | ||||||
5. Meng de couscous met de aubergine-tomatensaus en de olijven. Serveer het gerecht samen met de pannenkoekjes. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Courgette | 1 |
|
2 | st |
Simply-V Grated | 0,5 |
|
1 | st |
Bloem | 80 |
|
160 | gr |
Rode ui (middel) | 0,5 |
|
1 | st |
Couscous | 170 |
|
340 | gr |
Tomatenblokjes | 200 |
|
400 | st |
Aubergine | 1 |
|
2 | st |
Groene olijven | 70 |
|
140 | gr |
Baharat kruiden | 4 |
|
8 | gr |
Ingrediënt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Fijne rasp, Koekenpan (2x)
Energie (KJ) 3401, Energie (kcal) 810, Eiwit (g) 22, Koolhydraten (g) 116, Waarvan suikers (g) 9, Vetten totaal (g) 26, Waarvan verzadigd (g) 11, Vezels (g) 12, Zout (g) 2,7
Dit gerecht bevat: Gluten, Noten *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.