Vegan kaas-courgette pannenkoekjes

met kruidige baharat couscous

35 - 40 minuten
Kant-en-klare vervangers

Bereiding

1. Pel en snipper de rode ui. Rasp de courgette en voeg de rasp toe aan een fijne zeef. Duw vervolgens met een lepel zoveel mogelijk vocht uit de courgette. Snijd de aubergine in kleine blokjes van ongeveer 1x1 cm en snijd de groene olijven in plakjes.
2. Meng in een kom de courgette, rode ui, SimplyV geraspte kaas, bloem, peper en zout tot een beslag. Verhit vervolgens een scheutje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de pannenkoekjes (3 stuks per persoon) in 3-4 min per kant goudbruin. Herhaal tot het beslag op is.
3. Breng ondertussen water aan de kook in een waterkoker. Doe de couscous in een hittebestendige kom en roer hier een scheutje olijfolie doorheen. Giet het gekookte water in de kom totdat de couscous net onder water staat. Laat 5 min afgedekt staan. Rul de couscous daarna los met een vork en breng verder op smaak met peper en zout.
4. Verhit een scheutje olie in een tweede koekenpan en bak hierin de aubergine voor 5-7 min op middelhoog vuur. Breng op smaak met de specerijen, peper en zout. Voeg tenslotte de tomatenblokjes toe aan de gebakken aubergine en bak het geheel voor 3-4 min.
5. Meng de couscous met de aubergine-tomatensaus en de olijven. Serveer het gerecht samen met de pannenkoekjes. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Courgette 1
2 st
Simply-V Grated  0,5
1 st
Bloem  80
160 gr
Rode ui (middel) 0,5
1 st
Couscous 170
340 gr
Tomatenblokjes 200
400 st
Aubergine  1
2 st
Groene olijven 70
140 gr
Baharat kruiden 4
8 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
Olijfolie
Peper en zout

Kookgerei

Fijne rasp, Koekenpan (2x)

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3401, Energie (kcal) 810, Eiwit (g) 22, Koolhydraten (g) 116, Waarvan suikers (g) 9, Vetten totaal (g) 26, Waarvan verzadigd (g) 11, Vezels (g) 12, Zout (g) 2,7

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Noten *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.